'İllegaliteye izin vermeyiz'
banner40

banner39

'İllegaliteye izin vermeyiz'

11 Ekim 2014 Cumartesi 09:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler asla illegaliteye ülkemizde müsaade edemeyiz. Her şey legal çizgide olacak. İllegaliteye başvuranlar bunun bedelini er veya geç ödeyecek" dedi.

'İllegaliteye izin vermeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yönelik desteklerden dolayı tüm Trabzonlulara şükranlarını sunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı olarak hükümetimizle uyum, koordinasyon içinde Türkiye'ye hizmet, eser üretmeyi sürdüreceğiz. Hatırlarsanız 'farklı bir cumhurbaşkanı' olmaktan bahsediyordum. İşte farklı cumhurbaşkanlığı bu. Engelleyen, destek, köstek bu tür şeyleri yapan değil. Bunun tam manasıyla hakkını veren bu konuda hele hele halkın seçtiği bircumhurbaşkanı olarak bu noktada hükümetin önünü açabilen anlayışla bunu sürdürmek bizim asli görevimiz.

Bizler son halef-selef olduğumuz değerli kardeşim Gül ile bu konuda hamdolsun başarılı bir süreci geride bıraktık ve bu süreç içerisinde yaşadıklarımız zaten hepinizin malumudur. Başarılı bu süreç bizlere ülke olarak başarıyı getirdi.


Milletimizin bize layık gördüğü her bir oyun hakkını vermek özellikle muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak bir Türkiye'nin temel taşını teşkil eder. Tüm kurul ve sorumlularıyla devleti çalıştıracağız.

"2023 HEDEFLERİ İÇİN TÜRKİYE İDDİALI" 
Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomide, demokratikleşmede ve bu alanda uluslararası camiada iddialı söylüyorum; bugün 'benim' diyen ülkelerden çok daha ileride. Onlar işin lafını yapıyor biz ise uygulamasını yapıyoruz. Demokratik ülke olduğunu söyleyenler kendilerine demokratiktir. Teokratik rejimlere karşı maalesef tavırlarının olmadığını görüyorsunuz. Otokratik rejimlere karşı tavırlarının olmadığını görüyorsunuz.

İkili görüşmelerde hani demokrasi diye sorduğunuzda 'doğru orada eksiğimiz oldu ama siz tavır koysaydınız o eksiklikler olmazdı. Sizin koyduğunuz tavrı biz koyamıyoruz' diyorlar. 'Ne demek yani? Siz dünyada güya demokrasinin beşiği olarak adlandırılıyorsunuz. Peki uygulamada niçin bu adımları atmıyorsunuz' diye sorduğunuzda verilen cevap bu.

"İLLEGALİTEYE MÜSAADE ETMEYİZ"
Biz içeride birilerinin yaptığı gibi, sadece kendi mezhebinden olanların hakkını savunanlardan değiliz. Aynı şekilde, yine birilerinin yaptığı gibi sadece kendi etnik kökeninden olanların tarafını tutanlardan da değiliz. İnanç ayrımı yapmadan, etnik köken, mezhep ayrımı yapmadan Irak ve Suriye'de tüm tarafların barış ve huzura kavuşmaları için mücadele veriyoruz.

Azınlıkların hukukunu bu dönemde, bizim yaptığımız şekliyle kimse yaptı mı? Yapmadı. 2 milyar doları aşkın azınlıkların gayri menkullerini kendilerine biz teslim ettik. Bunu Batılı dahi yapmıyor ama biz yaptık. Bunların dünyaya örnek olması lazım. Ama onlar, bir yerde en ufak bir fırsat bulsunlar, bakarsınız ki, Türkiye'nin hakkında kuru iftira atmaya başlarlar.

Bizler asla illegaliteye ülkemizde müsaade edemeyiz. Herşey legal çizgide olacak. İllegaliteye başvuranlar bunun bedelini er veya geç ödeyecek."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x