İki parti birleşecek mi?
banner40

banner39

İki parti birleşecek mi?

30 Mayıs 2014 Cuma 10:59

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliı bugün saat 15.00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek

İki parti birleşecek mi?
Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli saat 15.00'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Meclis'teki makamında ziyaret edecek.

İki lider "Çatı aday mı? Partili aday mı?" sorusunun yanıtını arayacak.

Her iki lider de henüz resmen bir isim telaffuz etmedi.

CHP’nin kendi içinde yaptığı değerlendirmelerde ise öne çıkan partili aday görüşünün ardından Kılıçdaroğlu’nun MHP liderine vereceği yanıt merak konusu.

Bu kritik görüşme öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son değerlendirmeleri Perşembe günü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yaptı.
CHP, MHP ile müzakereye kapıları açık tutsa da genel eğilim partili adaydan yana.

İl başkanları ve milletvekilleri ile yapılan değerlendirme toplantılarında ağırlıklı olarak bu görüş dile getirildi.

CHP'DE ÖNE ÇIKAN İSİM

CHP’de cumhurbaşkanı adaylığı için hem il başkanlarıyla hem de milletvekilleriyle yapılan toplantıda öne çıkan isim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Potansiyel partili adaylar arasında eski genel başkan Deniz Baykal ile Altan Öymen’in de adı geçiyor.

ADAY BELLİ DEĞİL

Bahçeli çatı aday formülünü, muhalefetin üzerinde birleşeceği bir adayın cumhurbaşkanı seçilebileceği görüşünden yola çıkarak gündeme getirdi. MHP liderinin "Muhafazakâr, milliyetçi, manevi değerlere sahip, laik, demokrat ve hukukçu" olacak sözleriyle tanımladığı çatı adayın kim olacağı ise henüz belli değil.

banner5

Yorum Gönder

@name x