Hiçbir camia ile kendimizi rakip kabul etmeyiz
banner40

banner39

Hiçbir camia ile kendimizi rakip kabul etmeyiz

13 Mart 2014 Perşembe 09:21

"Ne zaman bir cemaat veya cemiyet 'ben siyaseti kontrol edeceğim, bürokrasiyi sadece ben kontrol edeceğim, ben yöneteceğim' derse, işte 'dik dur eğilme' diyorsunuz ya orası orasıdır, milletin vermiş olduğu vekaleti hiçbir şekilde başka bir grupla paylaşamayız"

Hiçbir camia ile kendimizi rakip kabul etmeyiz
Foto galeriye git AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne zaman bir cemaat veya cemiyet 'ben siyaseti kontrol edeceğim, büroksiyi sadece ben yöneteceğim' derse işte 'dik dur eğilme' diyorsunuz ya orası orasıdır, milletin vermiş olduğu vekaleti hiçbir şekilde başka bir grupla paylaşamayız" dedi.
Bazı programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, partisinin Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Çamyar'ın Ünye Spor Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına katıldı. 

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hiçbir dini bir cemaati kendisine rakip görmediğini söyledi.

17 Aralık süreciyle Türkiye'nin yönetilemez hale getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Yoksa şunu sakın ha zannetmeyin, ortada bir camia, bir cemiyet var ve AK Parti ile aralarında bir siyasi mücadele var. Böyle anlarsanız yanılırsınız. Biz, şunu söyledik, AK Parti bir siyasi parti olarak hiçbir dini cemaati, ya da hiçbir seküler dini, bir dini cemiyeti kendisine rakip görmez. Çünkü siyasi parti olarak bizim vazifemiz başka, yolumuz başka, kapımız herkese açık, gelene de eyvallah, gidene de eyvallah, programımız açık, yolumuz açık, yöntemimiz açık. Ama bir dini cemaat yada seküler dini bir cemiyet diyebilir ki 'benim de kendi programım var, ben de bu kurallar içerisinde ülkeye hizmet etmek istiyorum.' Başımızın üstüne. İstedikleri gibi hizmet edebilirler. Ülkeye proje hazırlayacaklar, gençler yetiştirecekler eyvallah. 'Bir baskı grubu olarak siyasette var olacağım, sosyal hayatta var olacağım." buna da eyvallah. Ama ne zaman bir cemaat veya cemiyet 'ben siyaseti kontrol edeceğim, bürokrasiyi sadece ben kontrol edeceğim, ben yöneteceğim' derse, işte 'dik dur eğilme' diyorsunuz ya, orası orasıdır. Milletin vermiş olduğu vekaleti hiçbir şekilde başka bir grupla paylaşamayız." 

"Hiçbir camia ile kendimizi rakip kabul etmeyiz" 

Kurtulmuş, AK Parti olarak kendilerini hiçbir camia ile rakip görmediklerini belirterek, "Böyle bir şey olabilir mi? Polis birisinin elinde olacak, asker birisinin elinde olacak, yargıçlar başkasının elinde olacak, eğitim başkasının elinde olacak, sağlık başkasının elinde olacak orada da hükümet diye bir şey oacak, böyle bir hükümet yönetilebilir mi? Dolaysıyla mesele sadece böyle bir mesele değildir. Biz, hiçbir camia ile kendimizi rakip kabul etmeyiz. Biz, Türkiye'de 76 milyonun partisiyiz. Bu milletin birliğine, dirliğine inanan herkese kapımız açık" ifadesini kullandı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x