Helal oyları harama bulaştırmamak lazım
banner40

banner39

Helal oyları harama bulaştırmamak lazım

07 Mart 2014 Cuma 16:34

MHP Grup Başkanvekili Vural: "Sizin helal oylarınıza haram bulaştırmamak lazım. Sizin helalinden oyunuzu talep eden insanlara Türkiye nereye gidiyor, nereye götürecekler, bunu anlatmalarını isteyiniz"

Helal oyları harama bulaştırmamak lazım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sizin helal oylarınıza, haram bulaştırmamak lazım. Sizin helalinden oyunuzu talep eden insanlara Türkiye nereye gidiyor, nereye götürecekler, bunu anlatmalarını isteyiniz" dedi.
Vural, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Rize'de Sahil Camisi'nde Cuma namazının ardından, cami avlusunda vatandaşlarla sohbet etti. Cumhuriyet Caddesi'nde partililerle birlikte yürüyüş yapan ve esnafı ziyaret eden Vural, MHP Rize Belediye Başkan adayı Zelkif Akgül'e destek istedi.

Cumhuriyet Caddesi'nden Atatürk Caddesine geçen Vural'ın önünü bu sırada psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen bir kişi kesmek isteyince, partililer saldırı olduğunu düşünüp tepki gösterdi. Araya giren güvenlik güçleri vatandaşı bir dükkana götürerek olayın büyümesini engelledi. Bu sırada bir kadın, "Babam hasta, ne yaptığını bilmiyor. Lütfen yapmayın" diyerek ağladı. 

Esnaf ziyaretinin ardından Memişağa Parkında vatandaşlara hitap eden Vural, hükumete yerel seçimlerde Rizelilerin uyarı vereceğine inandığını söyledi.

Yerel seçimlerde her kesimin oylarına talip olduklarını vurgulayan Vural, "30 Mart'ta bütün vatandaşlara mesajımız, önce Türkiye'yi düşünelim. Türkiye gemisi su alırsa, kayalıklara giderse, istikameti değişirse hepimiz kaybederiz. Bugün bu meydanı şereflendirenler yarın belkide bir başka partinin mitingini şereflendirecek ama vereceğiniz oy sizin namus ve şerefinizdir, sizin vekaletinizdir. Bu vekalete halel getirmemek lazım. Sizin helal oylarınıza, haram bulaştırmamak lazım. Sizin helalinden oyunuzu talep eden insanlara Türkiye nereye gidiyor, nereye götürecekler, bunu anlatmalarını isteyiniz" diye konuştu.

Rizelilerin hemşehrilerini sevdiğini ama memleketi her şeyden daha çok sevdiğini kaydeden Vural, "Bu gidişat doğru değil. Çözüm süreci adı altında terör örgütü PKK'nın meşrulaşması, terör örgütü mensuplarının siyasete bulaştırılması, sınıflarımızın, okullarımızın dillere göre bölünmesi var. Birbirimizi anlamazsak nasıl millet olarak yaşayacağız. Bugün Türkiye'de birileri çıkıp diyor ki 30 Mart'tan sonra özerkliği inşa edecekmiş. Özerkliği tescil edecekmiş. Biz bu cumhuriyeti doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bir ve bütün olarak kurduk, kaçak inşaata izin vermeyiz" ifadelerini kullandı. 

Paralel devlet arayanların doğu ve güney doğuya bakması gerektiğini kaydeden Vural, şöyle devam etti:

"PKK silahlarıyla birlikte gidecek dediler, silahları ile birlikte kaldılar. Bu istikamet doğru değil. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ile ecdadımızın çizdiği istikamet bu istikamet değil. Cenabı Hak, hepimizi kardeşçe bir millet olarak bir araya getirmiş. Milletimiz 36 etnik gruba bölmek suretiyle birbirine düşman kılınmaz. O nedenle bu seçim çok önemlidir. Türkiye varsa partilerin bir önemi vardır. Yakanızda üç hilal, birisinin yakasında ampul, birinin yakasında 6 ok, birisinde şu, bu var. Türkiye yoksa partilerin ne anlamı olur. Eğer kardeşliğimiz ortadan kaldırılırsa ne anlamı olur partilerin. Onun için kara kutuya gittiğiniz zaman 'Benim oyum birlikten yana olsun. Benim oyum kardeşlikten yana olsun' diye bir mesaj vermemiz lazım. Bu istikamet böyle giderse maalesef bedelini hepimizin ödeyeceği bir sürece gideceğiz. Bu süreç böyle giderse Lozan Antlaşması ortadan kaldırılmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliği ve üniter yapısı ortadan kaldırılabilecek noktaya gelecektir." 

Konuşmasının ardından Vural'a belediye başkan adayı Zelkif Akgül, Çaykur Rizespor forması hediye etti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x