Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da
banner40

banner39

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da

11 Mayıs 2015 Pazartesi 11:01

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, geçmişteki başarılı hükümetlerin hepsinin, tek başına iktidar olan hükümetler olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da
Giresun İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Canikli, burada yetkililerle görüştü. Daha sonra Canikli, Aksu Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi.
Bakan Canikli, burada yaptığı konuşmada, yeni dönemde Giresun'a yapılan yatırımların devam ederek katlanacağını söyledi.

Giresun sahili kenarına dökülen çöpün bir daha aynı alana dökülmeyeceğini ve buranın ıslah edileceğini ifade eden Canikli, bunun normal şartlarda belediyenin yürütmesi gereken bir proje olduğunu vurgulayarak, ıslah edilen alanın yeşil alan ile spor sahası olarak yenileneceğini anlattı.

Geçmiş dönemlerdeki seçimlerde verilen sözlerin sigara paketlerine yazıldığını ifade eden Canikli, "İçerisindeki sigara bitince de sigara paketi atılırdı. Bu çok konuşulurdu, inanılırdı. Bu ne zamandan kalan bir alışkanlık? Bizden önceki dönemden kalan bir alışkanlık. 2002 öncesi siyasetinin gerçekten komedi hale getirilen, fıkra gibi anlatılan alışkanlıklarından bir tanesiydi ama 2002'den sonra siyasetin bu özelliği unutuldu. Çünkü hamdolsun biz yapıyoruz, gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

- "Koalisyonların hiç başarısı yok"

Bakan Canikli, Türk siyaset tarihine bakıldığında tek başına iktidar olan hükümetlerin daha başarılı olduğuna işaret ederek, "Rahmetli Menderes hizmet eden bir iktidardı ve tek başına iktidara geldi. Rahmetli Özal, tek başına iktidara geldi ve Demirel. O ilk dönem, tek başına iktidara geldiği dönemlerde hizmet etti ve biz, AK Parti, tek başımıza iktidara geldik ve hizmet ediyoruz. Aradakilerin hiçbir tanesinde, koalisyonların hiç başarısı yok" ifadelerini kullandı.

Yaşanılan krizlerin ve ihtilallerin tamamının koalisyon hükumetleri döneminde olduğunu söyleyen Canikli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkenin güçlü hükümetlere ihtiyacı var. Şu andaki sistem koalisyon oluşturmaya çok müsait. Onun için ısrar ediyoruz başkanlık sisteminde. Çünkü başkanlık sistemi demek, güçlü bir yönetim demek. Hiçbir şekilde başkanlık sisteminde ne diktatörlük olması mümkün, ne de aşırı yetkili bir başkanı olması mümkün. Sistem ona müsaade etmiyor ama bakın geçmişe, başarı sadece tek parti dönemlerinde var. Koalisyonlar tam bir felaketti. O ihtimali ortadan kaldırmanın da tek yolu başkanlık sistemi."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x