Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç
banner40

banner39

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç

08 Haziran 2016 Çarşamba 09:42

"Rabbim ülkemiz için milletimiz için bayrağımız için şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet eylesin"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç
 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Rabbim ülkemiz için milletimiz için bayrağımız için şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet eylesin." dedi. 
Kılıç, Atakum'da Yalı Kafe de partisince şehit ailelerine yönelik düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmaya, İstanbul'da ki terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı.

"Rabbim ülkemiz için milletimiz için bayrağımız için şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet eylesin." diyen Kılıç, şehit ailelerinin en büyük fedakarlığı ortaya koyan insanların aileleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Sizler en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan kardeşlerimizin ailelerisiniz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sevdiklerinizle inşallah sizleri cennette buluşturacak. Biliyorsunuz inancımıza göre Allah yolunda ölenlere ölüler demiyoruz. Şehitliğin ne anlama geldiğini anlamayanlar bunu anlamayabilirler. Ama burada bir araya gelmiş olan tüm kardeşlerimiz şehitliğin ne anlama geldiğini, şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorlar. Bundan dolayı da büyük bir gururla ve aynı zamanda sakinlikle, sabırla bu imtihanı ortaya koyuyorlar.  Sizleri de en büyük mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmış olan yakınlarınızın özlemini sabırla karşılayıp inşallah cennette bir araya gelirsiniz diye dua ediyorum."

Ülkemizin ve milletimizin birliğine karşı el uzatanlara "dur" diyeceklerini vurgulayan Kılıç, "Ama bunu birlik beraberlik içeresinde yapacağız. Sabırla yapacağız. Devletimizin kudretine yakışır şekilde yapacağız. Çünkü devletin belli kurallar çerçevesinde yapması gerekenler var ve bu çerçevede olacaktır. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Sizlerin emaneti var. İnşallah biz bu emanete layık olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu anlamda sizlerle bir arada olmak için ortaya koymuş olduğu çalışmayı biliyorsunuz. Sizlere olan bakış açısını, sizlerle olan birlikteliğin biliyorsunuz. AK Parti hükümetleri döneminde şehit aileleri ve onların yakınları için yapılan işleri biliyorsunuz. Biz sizlerle bir arada olmak istiyoruz. Davetimizi kabul edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. İnşallah bu ülkenin birliği ve beraberliği için hep beraber gece gündüz demeden sizlerin ortaya koymuş olduğu en büyük fedakarlığın da farkında olarak geleceğe yürüyüşümüzü beraberce ortaya koyacağız."

İftar programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Yaşin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, daire müdürleri ve davetliler katıldı.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x