Faturayı halk keser
banner40

banner39

Faturayı halk keser

12 Haziran 2014 Perşembe 16:37

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "AKP'nin Ortadoğu politikası Türkiye'yi bataklığa sürükledi ve Türkiye giderek yalnızlaştı. Yaşananların siyasi faturası olmalı" dedi. Dışişleri kaynaklarına göre Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Faturayı halk keser' dedi.

Faturayı halk keser
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek Musul'daki son durumu ve Türk başkonsolosluğuna baskın düzenlenerek rehin alınma olayını görüştü.

Rehinelerin salimen yurda geri getirilmesi hususunda muhalefetten destek isteyeceği belirtilen Davutoğlu, bu ziyaretler kapsamında ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Bu görüşmenin ardından basına bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP liderinin Dışişleri Bakanı’na Türkiye’ni yürüttüğü dış politikayla ilgili sert sözlerle eleştiriler yönelttiğini aktardı.
KILIÇDAROĞLU: YAŞANANLARIN SİYASİ FATURASI OLMALI

Faruk Loğoğlu basına yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu AKP'nin Ortadoğu politikasının baştan sona yanlış olduğunu Türkiye'yi bataklığa sürüklediğini sayın Davutoğlu'na ifade etti. Türkiye'nin giderek yalnızlaşan bir ülke olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu yaşananların siyasi faturasının olması gerektiğini söyledi." dedi.

"FATURAYI HALK KESER"

Dışişleri kaynaklarına göre Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Faturayı halk keser' dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN BİR RİCASI OLDU"

Laloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Davutoğlu'nun bir ricası oldu. Davutoğlu basına bir açıklama yapmayacağını siyasi partilerle temasını tamamladıktan sonra bir açıklama yapacağını söyledi. Türkiye'yi ilgilendiren çok önemli bir konu olduğu için bizle ilgili bölümünü açıkladım."

DAVUTOĞLU, BAHÇELİ YERİNE TÜRKEŞ İLE GÖRÜŞECEK

Dışleri Bakanı Meclis'te HDP yetkilileri ile bir araya geldikten sonra MHP’den Tuğrul Türkeş ile görüşecek.

TBMM'de yapılacak özel bilgilendirmenin hükümetin isteğiyle iptal edilmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun muhalefet liderlerini bilgilendirmesi gündeme gelmiş ve bakan liderleri arayarak randevu talep etmişti.

CHP ve HDP'den randevu saati verildi, ancak MHP'den Davutoğlu'na, Bahçeli'nin önceden planlanmış programı olduğu için randevu verilmedi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada “Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görüşme talebi, partimizin önceden belirlenen ve bugün yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı ve İl Başkanları Toplantısı sebebiyle Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tuğrul Türkeş tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda saat 17.00'de yapılacaktır” denildi.

haberler.com
banner5

Yorum Gönder

@name x