Faruk Çelik'e teşekkür yok!
banner40

banner39

Faruk Çelik'e teşekkür yok!

20 Mayıs 2014 Salı 13:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından yaptığı ilk AK Parti Meclis grup konuşmasını, Soma'daki faciaya ayırdı. Başbakan'ın, facianın ilk saatlerinden itibaren Soma'ya giderek madenin başında olan Enerji Bakanı Taner Yıldız'a isim vererek teşekkür ederken, işçi konuları ve iş güvenliğinden sorumlu asıl bakan olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in adını hiç anmaması dikkat çekti.

Faruk Çelik'e teşekkür yok!
Facianın ilk saatlerinden itibaren yine olay yerinde olan Sağlık ve Çalışma Bakan Yardımcıları da özellikle anan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve bakanlık çalışanlarına da teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "Taner Yıldız’a ilk andan itibaren koordine etmesi, orada yatıp kalkması ve gayreti yüzünden kendisine teşekkür ediyor, Allah kendisinden razı olsun diyorum" dedi.
RAHATSIZLIĞI DOLAYISIYLA GİDEMEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, facianın ardından Soma'ya gitmediği için çok eleştiri almış, bir basın toplantısı düzenleyerek "doktor kontrolleri dolayısıyla" olay yerine gidemediğini açıklamıştı. Çelik, daha sonra yaptığı açıklamada da sağlık kontrol sonuçlarının "temiz çıktığını" açıklamıştı.

İSRAİL'E SICAK MESAJ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çeken bir başka unsur da, facia nedeniyle Milli Gün resepsiyonlarını iptal eden İsrail ve Norveç'e teşekkür etmesi oldu. 

Başbakan, bu sözleriyle Mavi Marmara olayının ardından ilk kez İsrail'e sıcak bir mesaj göndermiş oldu. 

Başbakan'ın konuşmasında özellikle bu teşekküre yer vermesi, son dönemde "büyük ilerleme sağlandığı" bizzat Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açıklanan Türkiye-İsrail Mavi Marmara tazminat görüşmelerinde "sona gelindiği" yorumlarına neden oldu.

Hürriyet
banner5

Yorum Gönder

@name x