Eski yönetim Twitter'ı kapatamazdı
banner40

banner39

Eski yönetim Twitter'ı kapatamazdı

26 Mart 2014 Çarşamba 09:37

Atak helikopterimiz önümüzdeki aydan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edilme aşamasına gelmiştir

Eski yönetim Twitter'ı kapatamazdı
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Atak helikopterimiz önümüzdeki aydan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edilme aşamasına gelmiştir" dedi.
 Yılmaz, Erbaa ilçesinde gazetecilere atak helikopteri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında 5 milyar liralık bir ciroya ve 1,5 milyar dolarlık bir ihracata sahip bir ülke olduğunu belirten Yılmaz, "Bunun dışında ilgilendiğimiz savunma sanayinin alanları itibarıyla dünyada bizimle ilgilenen 5 ülkenin yanında belki bir ülke var veya yoktur. Oysa Türkiye savunma sanayisinde ilgi alanı açısından ilk 10 içerisindedir ve bunlardan da en önemlisi Atak helikopterimiz önümüzdeki aydan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edilme aşamasına gelmiştir. Bu önemli bir aşamadır. Silahlı kuvvetlerimize birincisinin teslim edilmesinden sonra geçen hafta görüştüğümüz Libya Başbakan Yardımcısı ve savunma bakan yardımcılarıyla birlikte ilk ihracatımızı inşallah Libya'ya gerçekleştireceğiz. Oysa bu Türkiye'nin en etkin savunma sanayi ürününde ihracat olacaktır. Milletim de ülkemde ne kadar gurur duysa azdır" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Atak helikopterinin üretiminde hedef var mıdır"  sorusunu Yılmaz, şöyle cevapladı:

"Hedef sayısı tabii bizim ihracatta Türkmenistan, Azerba, Katar, Suudi Arabistan, Libya, Tunus bütün bu coğrafyadaki bütün kültür coğrafyamızın Türkiye'yi örnek alan ülkelerin hepsine ihracat etme gibi bir düşüncemiz var. Onların da bu yolda bir genel bir yaklaşımı var. Bakalım ne olacak."

Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehit olduğu günün yıl dönümünde olduğunu anımsatan Yılmaz, "Allah mekanlarını cennet eylesin. 28 Şubat'ta milletinin yanında durdu. Tuzak kuranların yanında durmadı. 'Türkiye İran da olmayacak, Cezayir de olmayacak, Suriye de olmayacak' dedi. Bugün Suriye'nin yanında duranlar utansın" dedi.

Yılmaz, Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Suriye'de zalim Beşşar Esed kendi halkına kimyasal silahla saldırırken uçakla tankla topla saldırırken yine biz kimin yanında olduk? Suriye halkının yanında olduk. Diğerlerinin hiçbirisinin sesi çıkmadı. İşte siz böyle bağımsız dış politika uygularsanız birilerini rahatsız edersiniz. Kuzey Irak'ta petrol anlaşması yaptık. Dış güçlere rağmen yaptık. Biz bu işte bağımsız politikadan dolayı birilerini rahatsız ettik. Bakın bu Twitter da yine bağımsız. Eğer eski yönetimler olsaydı inan ki Twitter'ı kapatamazlar. Amerika ne der, Batı ülkeleri ne der diye bakardı. Ama biz şunu söyledik: Amerikan halkının insan hakkı insan onuru var da Türk halkının insan hakkı, onuru yok mu? Senin Amerikan mahkemelerinin kararına saygı duyacaksın da Türk mahkemesinin kararına saygı duymayacak mısın? İşte bağımsız dış politika uygularsan kendi halkının kişilik haklarına saldıran Twitterı da kapatırsın. Bu da bağımsız dış politika." 

Bu arada Bakan Yılmaz ve partililer, Niksar ilçesinde Cahit Külebi Caddesi'nden mehter takımı eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi alanına geldi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x