Erdoğan'dan IŞİD'e karşı çözüm formülünü açıkladı
banner40

banner39

Erdoğan'dan IŞİD'e karşı çözüm formülünü açıkladı

26 Eylül 2014 Cuma 18:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırımızda uçuşa yasak bölge ilan edilmeli, Suriye kanadında güvenli bölge olmalı ve bunları kiminle yöneteceğimiz belli olmalı." dedi.

Erdoğan'dan IŞİD'e karşı çözüm formülünü açıkladı
Türkiye dönüşü havalimanında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra atacağımız adımlar aynı felaketleri yaşamamak bir tarafta sınırlarımızı güvence altına almak için olacak. Atmamız gereken adımlarda 3 başlık önemli. Birincisi uçuşla yasaklı bölgenin ilan edilmesi güvence altına alınması." dedi.
Erdoğan, "İkincisi güvenli bölgenin Suriye tarafından tesis edilmesi ve bu bölgede yapılacakların nasıl olacağı ile enine boyuna ölçme ve adımlarımızı atmak. Üçüncüsü de bu süreci kimlerle yöneteceğimizi görüşmek. Bu süreci kimlerle nasıl yöneteceğiz. Bu başlıklar çoğaltılabilir. Bunları görüşmelerde ele aldık. Obama ile ele alma imkanı oldu." şeklinde konuştu.

ABD TEMASLARINI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan Amerika Birleşik Devletleri dönüşü yaptığı açıklamada ilk olarak ABD'de yaptığı temaslar hakkında bilgiler aktardı.

"BİZE NE DEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından IŞİD, Suriye, Irak ve bölgede yaşananlarla ilgili, "Bölge kritik bir dönemi yaşıyoruz. Yaklaşık 1250 km sınırımız olan Irakve Suriye'de yaşanan terör olayları bizi ilgilendirmez deme lüksümüz yok. 1,5 milyon sığınmacı bizim ülkemizde durum böyleyken bize ne diyemeyiz. Bunun şöyle veya böyle durması lazım. Suriye'nin zalim rejiminden kaçanlara bir zalimde siz olmamalısınız. Orada zalim rejime karşı mücadele edenler var." dedi.

"4 YIL BİZİ KİMSE DİNLEMEDİ AMA..."

Erdoğan, "Maalesef 4 yıldır bunu söyledik am kimse dinlemedi. Hep yalnız kaldık. Ama şimdi IŞİD'in ortay çıkışı ve diğer yaşanalar bizim söyledklerimizi haklı çıkardı. Ezidiler dağa kaçtı. Sunniler göç etti." ifadelerini kullandı.

"IŞİD İSLAM'A GÖLGE DÜŞÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların hiç bir şekilde İslam ile alakası yok. Bizim dinimiz birliğin ve barışın dini. Kardeşliğin dini bizle alakası yok. Bizde kardeş kavgası yok. Bu olaylar tüm dünyada İslam'a gölge düşürüyor. Böyle olmaz. Hristiyan dünyası bu konu için adım atıyorsa bizimde bir şeyler yapmamamız lazım. Bunun en önemil göstergesi de 49 rehinemizdi. Bizim bir tarafımız olmalı. Bakın o sürece nasıl geçti. Sustuk ve sonunda çektik aldık." diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x