Dünya'nın en büyük projelerini yapıyoruz
banner40

banner39

Dünya'nın en büyük projelerini yapıyoruz

07 Mart 2014 Cuma 09:29

"Türkiye öyle bir Türkiye noktasına geldi ki artık Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük projelerini yapıyoruz"

Dünya'nın en büyük projelerini yapıyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Türkiye öyle bir Türkiye noktasına geldi ki artık Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük projelerini yapıyoruz" dedi.
Erdem, Amasya Belediyesince bir süre önce yapımı tamamlanan Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesinde düzenlenen AK Parti İl İstişare Toplantısı'nda partililerle bir araya geldi. 

AK Parti'nin bugüne kadar yaptıkları hizmetleri anlatan Erdem, ülkenin adeta şantiyeye döndüğünü belirterek eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, tarıma kadar birçok alanda nereden nereye geldiğinin iyi görülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefi olduğunu anımsatan Erdem, bu hedefin altı boş bir hedef olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bakın 21 tane projemiz var. Bu projelerin toplam tutarı 160 milyar dolar. Bunlar hangileri: 3. havaalanı, Kanal İstanbul, 3. köprü, nükleer enerji santralleri, tank sanayi, uydular, uçak gemisi. Bunu birilerinin hayal etmesi mümkün değil. Onların hayal edemediklerini biz hayata geçiriyoruz. Değerli dostlar bakın rakam dedim. 160 milyar dolar ne kadar da kolay söylüyoruz. İktidara sizler kolay ettiniz bunu. Milyon dolar borç alamayan Türkiye 2008 krizine rağmen 160 milyar dolarlık 21 tane projemiz... Bunlardan bir tanesi Kanal İstanbul. Ne kadar paraya yapılacak? 15 milyar dolar. Bunu duymuş ya Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, 'Ben o kadar para harcamam. Ne yaparım? Halkıma dağıtırım o parayı' diyor. Efendim bilmediği bir şey var. Biz para harcamıyoruz oraya keş paramız yok. Götürüp oraya 15 milyar dolar harcamayacağız. Biz projemizi satacağız. Kim ülkemizin menfaatine ihaleyi alırsa ona vereceğiz. Bakın 160 milyar dolar. Dünyada 200 tane devlet var. 130'unun gayrisafi milli hasılasından fazla bu biliyor musunuz?"

"Türkiye öyle bir Türkiye noktasına geldi ki, artık Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük projelerini yapıyoruz" diyen Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En büyük havaalanı, evet bizim 3. havaalanımız. Bakın Kanal İstanbul dünyanın en önemli kanallarından bir tanesi. 3. köprü, 3. köprü belki dünyanın en uzun köprüsü değil ama özellikleri bakımından dünyanın en özel köprüsü. Görüyor musun şimdi biz en'leri yapıyoruz en'leri bu yakışmaz mı bize? Değerli dostlar, biz bu kadar şeyler yapıyoruz. Bizim şu anda para sıkıntımız yok Allah'a şükür. Petrol mu bulduk? Altın madeni mi bulduk? E borç mu aldık? Hazine mi bulduk? Nereden bulduk? Onlarda olmayan bizde olan bir şey var. Mesele para meselesi değil. Mesele adam meselesi. Bütün problemlerin çözümü, bütün dertlerin ilacı bir adam. Adam gibi bir adam. Ülkeye bir adam, ile bir adam, ilçeye bir adam, mahalleye bir adam hepsi bir adam. İşte o adamı bulduğunuz an her şey kendiliğinden oluyor. Bakın bu millet 11 yıl önce bir adam seçti Recep Tayyip Erdoğan... Para sorun değil. Kafan varsa aklın varsa para sorun değil. Projeler. Projeler. Kanal İstanbul. Bir İspanyol gazetesi tam sayfa veriyor 'İşte devlet adamlığı bu, işte büyük devlet olmanın yolu da bu' diye manşet atıyor kendi insanlarını tenkit ediyordu . "Bizim krizden çıkışımızın modeli Türkiye" diyordu. Bu gün Türkiye model bir ülke."

Türkiye'nin gelişip kalkınmasından rahatsız olanlar olduğunu dile getiren Erdem, "Bunu yapan Türkiye adam gibi adamı buldu. Birileri diyor ki: Bu diktatördür. Menderes'e de diktatör demişlerdi. Özal'a da diktatör demişlerdi. Dünyanın en kibar insanı 2. Abdülhamit'e de diktatör dediler. Zalim diyenler zalimlik yaptı. Şimdi sen Başbakana "diktatör" diyorsun. Ya Başbakan diktatör olsa yüreğin yeter mi bunu söylemeye. Yüreğin yeter mi? Esed'e bir Suriyelinin "diktatör" demeye. Sisi'ye yeter mi? Dün Saddam'a yetiyor muydu? Bunların siyaseti yalan. Yalan üzerine kurulmuş. Gezi olaylar. Çiçekli böcekli kuş sesli bir maskeyle karşımıza çıktılar. Ne dediler: 'Efendim çevre tahribi var.'  Gençleri de kandırdılar. Gençler daha sonra gördüler böyle değil kaçtılar. Millet de sahip olmadı" diye konuştu.

 Yeni Türkiye'nin bir günde yaptığı ihalenin eski Türkiye'nin bir yıllık bütçesi olduğunu, aradaki farkı halkın takdirine bıraktıklarını anlatan Erdem, şunları söyledi:

"Projelerimize karşı çıkamıyorlar. Maskelerle geliyorlar. 7 Nisan'da Hakan Fidan'a işte: 'devlet teröristlerle oturur mu falan filan' diye milletin duyarlı olduğu konuda girdiler. Millet onu satın almadı. Gezi de ne yaptılar? Çiçekli böcekli maskeyle geldiler o maskede tutmadı. Şimdi bu millet kendisi hırsız diyorsa hırsız demez. Hırsıza bile hırsıza denmez. Onun için özellikle hırsızlık yolsuzluk maskesiyle 17 Aralık'ta geldiler. 25 Aralık'ta 42 tane iş adamını derdest edeceklerdi. Kim bunlar biliyor musunuz? Bu 21 projenin müteahhitleri. Bu ihanet değil mi? Allah'a çok şükür biz çok büyük bir milletiz. Bu millet ile birlikte oyunları boza boza yolumuza devam ediyoruz. İşte meydanlar. Onlar saldırıyor millet coşuyor. Onlar saldırıyor millet Allah'a şükürler olsun liderinin peşinde koşuyor." 

Programa, AK Parti Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ile Naci Bostancı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Başkanı Osman Faik Salman ve partililer katıldı.     

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x