Dış ticaret hacmimiz 403 milyar dolar
banner40

banner39

Dış ticaret hacmimiz 403 milyar dolar

06 Mart 2014 Perşembe 10:01

Yazıcı: "Sosyal hayatta faaliyette bulunan dernekler, vakıflar, odalar, sendikalar, cemaatler ve benzeri yapıların görev ve yetkileri sosyal alandır. Elbette ki görüşlerini, kanaatlerini özgürce ifade eder. Bunun ötesinde egemenlikle bağlantı alanları dizayn etmeye kalkışmak görev ve yetki alanı dışına çıkmaktır"

Dış ticaret hacmimiz 403 milyar dolar
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Sosyal hayatta faaliyette bulunan dernekler, vakıflar, odalar, sendikalar, cemaatler ve benzeri yapıların görev ve yetkileri sosyal alandır. Elbette ki görüşlerini, kanaatlerini özgürce ifade eder. Bunun ötesinde egemenlikle bağlantı alanları dizayn etmeye kalkışmak görev ve yetki alanı dışına çıkmaktır" dedi.
Yazıcı, partisinin çeşitli etkinlerine katılmak için geldiği Rize'de, Çayeli ilçesinde ve Madenli beldesinde seçim irtibat bürosu açtı. Kaptanpaşa ve Çataldere köylerinde vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Yazıcı, kent merkezinde seçim irtibat bürosu açtı, esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretleri sonrası Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vergi rekortmenleri için düzenlenen "Rize'nin Yıldızları" ödül törenine katılan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomisiyle dikkat çekici düzeyde performans gösteren bir ülke olduğunu belirterek, "Dış ticaretimize baktığımızda, ihracatımız 2013 yılında 152 milyar dolar olarak gerçekleşmiş. İthalat ile birlikte dış ticaret hacmimiz 2013 yılında 403 milyar dolar düzeyinde. Bir hedefimiz var, bunu büyüteceğiz. Ekonomimizin performansından, dış ticaret hacminden söz ederken, tüccarımızın sanayicinin, pazarlayanın faaliyetinden söz ediyoruz. 403 milyar dolarlık dış ticaretten bahsederken bunu üretenler gerçekleştiriyor. Hükümet olarak bizim bu alanlara ilişkin görev ve misyonumuz tüccarın üretimini kaliteli yapmasını sağlamak, girişimciliğin önündeki engelleri kaldırmak, rekabet gücünü artırmak, daha fazla pazar payı oluşturmak ve daha fazla vergi ödenmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin sergilediği güçlü ekonomik ve finans yapısının kendiliğinden oluşmadığını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bu göstergelerinin arkasında çok dikkatli bir ekonomi üretimi var. Çok dikkatli bir hükümet icraatı var. Bütün bunların ötesinde Türkiye'nin her alanda gösterdiği ilerlemenin, sergilediği değişim ve dönüşümün temelinde aziz milletimizin gösterdiği güven ve istikrar var. Güven ve istikrarın olmadığı bir yerde hedeflerinize varamazsınız. Aynı şeyler şirketler içinde geçerli. Birlikte çalışmaşsanız, enerjinizi başka alanlara harcarsanız başarılı olamazsınız. Aziz milletimizin sezgileri güçlü. Güven ve istikrarı sağlıyor. Bizde o güven ve istikrara yaslanarak, ekonomi ile takviye ederek, milletin hukukunu gözetmek suretiyle daha da güçlendiriyoruz."

Türkiye siyasetinde her 10 yılda bir müdahale şeklinde cereyan eden vesayetçi anlayışı ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Yazıcı, "Artık herkes kendi alanında görev ifa ediyor. Kendi alanında görev ifa etmesi de anayasa ve kanunlardır. Bu aslında hukuksal güvenliktir. Hem bunun bitişi, anayasa ve kanunlar çerçevesinde faaliyet eder olması, bireyler açısından bir güvenliktir, hususiyetidir. Sosyal hayatta faaliyette bulunan dernekler, vakıflar, odalar, sendikalar, cemaatler ve benzeri yapıların görev ve yetkileri sosyal alandır. Elbette ki görüşlerini, kanaatlerini özgürce ifade eder. Bunun ötesinde egemenlikle bağlantı alanları dizayn etmeye kalkışmak görev ve yetki alanı dışına çıkmaktır. Bunu önlemekte milletin hukukunu önlemektir. Olup bitenleri bu açıdan değerlendirmenin çok doğru olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı, en güçlü sermayenin paradan ziyade birlik ve bütünlüğün olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Olup bitenler, birliğimizin, kalkınmamızın, gelişmemizin, değişim ve dönüşümün arkasındaki en temel unsur olan güven ve istikrarı zedelemeye matuftur. Olup bitenler kardeşliğimizi ihya etme projesi olan çözüm süreci olarak ifade ettiğimiz projeyi sekteye uğratma sonucu doğurması kuvvetle muhtemel ve bu hedefe matuftur. Bu anlamda vatandaşlık hakkınızı sandığa giderken de vergi öderken de en iyi sizler yapacaksınız. Kanıtlanmamış, hukuka uygunluğu konusunda yeterli belge ortaya konmamış, hususları ulu orta konuşmanın, birbirimize tahvil etmenin bugünkü medeni dünyada insan hakları olarak nitelediğimiz, ne insan haklarıyla ne de kutsal kitabımızda Allah'ın kul hakkı dediği hakta bağdaşır bir yanı bulunmadığı açıktır."

Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödülleri verildi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da Bakan Yazıcı'ya Rize'ye katkılarından dolayı plaket taktim etti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x