Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması
banner40

banner39

Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması

08 Eylül 2015 Salı 09:45

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dağlıca saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması
Türkiye’nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis edileceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “O dağlar teröristlerden temizlenecek, te-miz-le-ne-cek” dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları

"Kanlarını bu vatan için döken bütün şehitlerimize ve dün şehit olan 16 kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 7 Haziran seçimlerini, son derece demokratik bir şekilde yaptıktan ve bu seçimlerin neticesinde milli iradenin tecellisiyle birlikte yeni bir döneme adım atma kararlılığını yaşadıktan sonra ülkemiz, bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği eş zamanlı bir terörist saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır."
Ülkemiz dışardan ve içerden destekli terör saldırılarına maruz kalmıştır. 7 Haziran seçimleri sonrasında terör örgütü çözüm sürecini sona erdirdiğinin sinyallerini vermişti.

"Bölücü terör örgütünün K. ırak'ta lojistik depoları, karargahları güçlü bir darbeyle tasfiye edilmiştir. 2 Eylül'de itibaren Yüksekova ve çevresinde terör örgütünün yuvalandığı bölgelere karşı operasyon sürdürülmüştür."

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE ULAŞILDI

"Dün başlayan çatışmalar aralıksız olarak bugüne kadar sürmüştür.  Güvenlik birimlerimiz, bugün itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir."
"Kahraman askerlerimizin görmek istediği tek şey, milletimizin teröre karşı birliktelikle hareket etmesidir Bizim askerlerimiz bu ülkenin çocuklarıdır ve bu ülkeyi sonuna kadar koruyacaklardır! "Güvenlik güçlerimizin gözlerinden öpüyorum, onların bu gayretlerini görmeyenleri lanetliyorum."

KARA PROPAGANDA YAPTILAR

"Maalesef dün akşamdan bu yana sosyal medya üzerinden kara propaganda yürütüldü.
Milletimizin ve TSK'nın moralini bozmak için nice sayılar nice haberler üretildi. PKK'yı eleştiremeyenler askerimizden hesap sormaya kalktı."

"O DAĞLAR TEMİZLENECEK"

"O dağlar o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun TEMİZLENECEK! Acımız büyük ve derin. Her türlü çaba gösterilmeye devam edilecek. Bu mücadelenin sonuna kadar gideceğinden kimsenin tereddütü olmasın."

MUHALAFET PARTİLERİNE ÇAĞRI

"Buradan muhalefet partilerine de seslenmek istiyorum. Geliniz küçük siyasi hesapları bir kenara bırakılım. Bir çok ülke üç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye'nin birliğine sahip çıkalım. Ortak idealler çevresinde toplanalım.Tüm siyasi partilere elinizi taşın altına koyun demiştim. Eğer gelselerdi teröre karşı en güçlü mesajı vermiş olurduk"
1 Kasım'daki seçimin hukuki şartlar içinde yapılacağını ifade eden Davutoğlu, "1 Kasım'da Türkiye'de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz ama 1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak" dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x