CHP Milletvekili Altay'dan kanun teklifi
banner40

banner39

CHP Milletvekili Altay'dan kanun teklifi

03 Nisan 2014 Perşembe 10:06

Altay, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışında tutulması için kanun teklifi verdi.

CHP Milletvekili Altay'dan kanun teklifi
CHP Grup Başkanvekili, Sinop Milletvekili Engin Altay, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışında tutulması için kanun teklifi verdi.
Altay'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklif,  ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapları, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışında tutuyor.Teklifin gerekçesinde,  ÖSYM'nin 40 yıldır yükseköğretim başta olmak üzere çeşitli sınavlar yaptığı anımsatıldı.

Yükseköğretim sınavları, çeşitli ihtisas ve mesleki yeterlilik sınavlarına giren adayların, ÖSYM kararıyla girdikleri sınavların sorularını görememeleri yönündeki takdir hakkının, Bilgi Edinme Kanunu ile yasal zemine kavuşturulduğu belirtildi.

Bilişim teknolojilerinin yoğun olarak geliştiği bir dönemde, ÖSYM'nin soru bankası oluşturma gerekçesi göstererek yaptığı sınav sorularını kısmi olarak yayınlaması, yayınlamayı da başvuruya bağlamasının, şeffaflık ve hesap verilebilirlik kavramlarıyla bağdaşmadığı kaydedildi

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x