CHP iktidarında hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek!
banner40

banner39

CHP iktidarında hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek!

07 Mart 2014 Cuma 09:31

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek, her evin sigortası olacak, her evde kadınlar mutlu olacak, her evde huzur olacak. Dicle’nin kenarında iki koyun kaybolursa onların derdi benim derdim olacak"

CHP iktidarında hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Rize'deydim dün. Rize'de mitingimiz vardı. Gayet güzel mitingdi. Bazı arkadaşlar CHP'yi protesto ettiler. Onlara hiç kızmadım" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, tarihten bir örnek vermek istediğini belirterek, "Kayseri Milletvekili Suat Hayri Ürgüplü. Bakanken adı yolsuzluğa karıştı. İlk yaptığı iş dilekçe vermek oldu. 'Ben bakanlıktan ayrılıyorum' dedi. İkinci dilekçesi 'Ben Yüce Divan'a gidip yargılanmak ve aklanmak istiyorum, kimse aklanma hakkımı elimden alamaz' dedi. TBMM'ye başvurdu, Yüce Divan'a gitti, geldi 'ben artık temizim' dedi. Bu ülke ona Başbakanlık koltuğunu verdi. Bu ülke büyük bir ülkedir. Bizim insanlarımız güzel insanlardır. Bizim insanımıza yalan söylemediğimiz, kucakladığımız zaman bizim insanımız mütevazidir ama takdiri bilir" diye konuştu.

CHP'nin bugüne kadar neden iktidar olamadığının sorulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kabahat halkta değil ki kabahat bizde. Biz vatandaşın ayağına gittik mi? Gitmedik. Derdini dinledik mi? Dinlemedik. Konuşalım dedik mi? Konuşmadık. Ankara'da oturduk, bize niye oy vermiyorsunuz dediler. Türkiye'nin bütün coğrafyasına gidiyorum, her iline gidiyorum, her insanla konuşuyorum, düzgün siyaset, kul hakkı, özgürlükler, insan hakları, kadın erkek eşitliği diyorum. İşsizlikle sonuna kadar mücadele edeceğim diyorum. Her eve helal ekmek girsin diyorum ve şimdi alnımın akıyla oy istiyorum. Oy verin diyorum" ifadelerini kullandı.

-Davacı olmadı

Kılıçdaroğlu, siyasete atıldığı gün hayatının hiçbir evresinde halka yalan söylemeyeceğini söylediğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Kusurum varsa, elbet her insanın hatası olabilir, benim de hatam, eksiğim, kusurum olabilir ama birisi eleştirdiği zaman ona saygı göstereceğim. Rize'deydim dün. Rize'de mitingimiz vardı. Gayet güzel mitingdi. Bazı arkadaşlar CHP'yi protesto ettiler. Onlara hiç kızmadım. Biliyorsunuz, bu başçalan bir yere gittiği zaman önceden protesto yapacaklar tespit ediliyor kendilerine göre, onlar gözaltına alınıyor. Gazeteciler sorduğunda şunu söyledim. Bizi protesto edeceklerini bildikleri halde o insanları gözaltına almadıkları için çok memnunum. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Herkes bize destek vermek zorunda değil.

Daha önce Rize'de yumurta atılmıştı. Polis yakalamış, karakola götürmüş, ifadesini almış ve mahkemeye göndermişti. Mahkemeden bir karar geldi, 'yumurta atan kişi hakkında davacı mısınız' diye. Bir dilekçe yazdım, ben o vatandaştan davacı değilim dedim. Bunu milletimin vicdanına söylüyorum. Hiçbir zaman, hiçbir yurttaşımı suçlamadım. Her zaman yurttaşlarıma saygı duydum. Bakınız Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarımla bu hırsızları ayırıyorum. Onlar böyle değiller, onları kandırdılar. Hesabını soracağız, hiç kimse endişe etmesin. Kaçsa bile getireceğim ve hesabını soracağım."

"Milletin önüne çıkıp konuşuyor; biz şunu yapacağız. Bu ülkeye beraberliği, kardeşliği getireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Koca Nazım ne güzel söylemiş; 'Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak.' Biz düşüncelerimizi özgürce dile getireceğiz ama kardeşçe bir orman gibi beraber, huzur içinde yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

-"O gerçek bir sosyal demokrat, halk adamı"

Eski Trabzon Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu'nu yanına çağırarak konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bir belediye başkanınız vardı. Sizin ağabeyiniz, Volkan ağabey. Çalıştı, didindi, uğraştı. Belediye başkanı oldu. Milletvekili oldu, parlamentoda sizi temsil etti, Trabzon'un sorunlarını dile getirdi. Şimdi diyor ki 'yeniden Trabzon için çalışacağım. Bütün Trabzon için çalışacağım' diyor. O sizin ağabeyiniz. Eski sporcu, yiğit, sağlam, tuttuğunu koparan bir adam. Belediye başkanlığı yaptığı sürece kapısını vatandaşa kapatmayacak, sonuna kadar açık olacak. Göreceksiniz Trabzon'da işsizlikle de o mücadele edecek. Yeni yerler açacak, herkes çalışacak orada. O gerçek bir sosyal demokrat, halk adamı" diye konuştu.

-CHP'li belediyelerle gelen ilkler

Kılıçdaroğlu, CHP'nin belediyelerde bugüne kadar ne iş yaptığının sorulduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Türkiye'ye ilk metroyu getiren CHP'li belediyelerdir. Yerinde kentsel dönüşüm yapan, davul zurnayla evini yıkıp, orada yeniden ev sahibi yapan belediyeler CHP'li belediyelerdir. Tanzim satış mağazalarını ilk kuran, halk ekmek fabrikalarını ilk kuran, tercihli yol uygulamasını ilk getiren, çocuklara okullarda ilk kez süt dağıtan belediyeler CHP'li belediyelerdir. Şimdi diyorlar ki siz neyi yaptınız? Ben de diyorum ki Allah aşkına siz ne yaptınız? Bizim yaptıklarımızı tekrar ediyorsunuz. Biz yeni şeyler, güzel şeyler yapacağız. Kul hakkı yemeyeceğiz. Bu ülkeye hizmeti Hak hizmeti olarak göreceğiz. Halka hizmet Hakka hizmettir, ilkemiz budur."

-"Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen"

CHP ve Trabzonspor olmak üzere iki efsaneden söz ettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim bir efsane genel başkanımız daha vardı, Allah rahmet eylesin, Bülent Ecevit. Onun temel ilkesi 'bu düzen değişecek' derdi. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen derdi. Aynı şeyi aradan bunca yıl geçmesine rağmen yine söylüyoruz. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen. Bana güvenmenizi, inanmanızı istiyorum. Asla sizi yere baktırmayacağım. Beraber yapacağız mücadelemizi. Huzur içinde, güzelce bir Türkiye için. Bayrağımıza, vatanımıza, şehitlerimize, büyüklerimize, çocuklarımıza saygı göstereceğiz. Barış içinde yaşayan bir Türkiye'ye inşa edeceğiz."

-"CHP iktidarında çalışan adam cezalandırılmayacak"

Emekli, çiftçi ve esnafın yakındığını savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Unutmasınlar bir esnaf çalışır, üretir, sabahın köründe dükkanı açar, gelen müşteriye iyi davranır, yeri zamanı gelir, emekli olur. Aylığını alır, bakar ki bu aylıkla geçinemiyorum, işine devam eder. Sen misin işine devam eden, emekli aylığından yüzde 15 sosyal destek primi kesilir. Eğer 2 ay primini ödememişse ona sağlık hizmeti verilmez. Sadece ona değil, eşine ve çocuklarına da verilmez. Esnaf kardeşlerim size sözüm, eski BAĞKUR Genel Müdürü olarak size sözüm. CHP iktidarında çalışan adam cezalandırılmayacak. Esnafın aylığından, emekli aylığından yüzde 15 destek primi kesilmeyecek. Kapatılan belde belediye başkanlıkları yeniden açılacak. Demokrasinin yolu beldelerden, belediyelerden geçiyor. Demokrasiyi güçlendireceğiz. Size inanıyorum, siz de bize inanın."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP belediye başkan adaylarını tanıtarak onlarla horon oynadı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x