CHP başkanı Kılıçdaroğlu: Mazotu 1,5 lira yağacağım
banner40

banner39

CHP başkanı Kılıçdaroğlu: Mazotu 1,5 lira yağacağım

06 Mart 2014 Perşembe 15:37

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:"Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım çiftçi için. Ona helali hoş olsun diyeceğim. Hiç meraklanma sen çiftçi kardeşim diyeceğim. 85 milyon avroyu çalanlardan o parayı alacağım, çiftçiye, esnafa, emekliye, memura dağıtacağım"

CHP başkanı Kılıçdaroğlu: Mazotu 1,5 lira yağacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım çiftçi için. Ona helali hoş olsun diyeceğim. Hiç meraklanma sen çiftçi kardeşim diyeceğim. 85 milyon avroyu çalanlardan o parayı alacağım, çiftçiye, esnafa, emekliye, memura dağıtacağım" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Keşap Durağı mevkisinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Karadeniz'in CHP ile yeniden görkemli günlerine kavuşacağını söyledi.

Giresun'un fındığın başkenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Giresun’un yetiştirdiği fındık dünyada bir numara. O zaman bir şeye karar vermemiz lazım. Peki fındığın fiyatını kim belirliyor? Hamburg Borsası belirliyor. Madem ki fındıkta bir numarayız, dünyada bir numarayız, fındığın borsası neden Giresun’da olmaz, hangi gerekçeyle olmaz? Her Giresunluya bu soruyu soruyorum ve cevabını bekliyorum" diye konuştu.

Bunun cevabını iktidarın vereceğini, hesabı iktidara soracaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"12 yıldır oturuyorsun, 11 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. 'Fındığın borsasını neden Karadeniz'e getirmedin' diye hepimiz bu soruyu oy kullanırken soracağız, söz mü? Hepimiz bu soruyu soracağız. Sormak yurttaşlık görevidir, hepimizin ortak görevidir. Bu soruyu soracağız ki bu ülkeye demokrasinin geldiğini iktidarda oturanlar öğrenmiş olsunlar."

- "Kadınlar, ülkelerine çocukları gibi sahip çıksınlar"

2B konusunu da çözüme kavuşturacaklarını savunan Kılıçdaroğlu, her kesimin kendi arsasında huzur içinde yaşayacağını açıkladı.

Görevlerinin topluma huzur getirmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim görevimiz büyük Türkiye'dir. Hep beraber kucaklayacağımız, barış içinde yaşayacağımız büyük Türkiye'dir ve bizim bir görevimiz daha var, kul hakkı yiyenlerle mücadele etmek" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hırsızlar aranızda geziyor, ceplerinize dikkat edin. O cep sizin helal paranızı sakladığınız cep. O cebe haram el ulaşabilir, ona engel olun. Sadece ceplerinize değil, ayın 30'unda sandığa gideceğiz, sandığa da el uzatabilirler. Sandıklara da sahip çıkacağız. Bu ülkede kadınlar çocuklarına nasıl sahip çıkıyorsa, kendi ülkelerine de öyle sahip çıksınlar. Bu kadınların da görevidir ve sizler sahip çıktığınız ölçüde demokrasi güç kazanacaktır."

17 Aralık soruşturmasına değinen Kılıçdaroğlu, "İlk kez dünya tarihinde bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk" dedi.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık sabahı geçtiğini iddia edilen telefon görüşmelerinden bahseden Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta şu. Bir ülkeyi yöneten insanın namuslu adam olması lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın önce vatandaşını düşünmesi lazım, bir ülkeyi yöneten insanın Dicle'nin kenarında koyun kaybolsa sorumluluk hissetmesi lazım, bir ülkeyi yöneten insanın ailelerde huzur var mı yok mu diye düşünmesi lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın ülkenin sorunlarıyla ilgilenmesi lazım ama o, devleti soymakla meşgul" diye konuştu.

- "Mazotu 1,5 lira yapacağım"

"Fındık üreticisi kardeşlerime sesleniyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Siz fındık üretirken alın teri döküyorsunuz, çaba harcıyorsunuz. Çoluk çocuk, kadın erkek gidiyorsunuz. Fındık üretiminden ne kazanırım diye bakıyorsunuz. Onunla geçinmeye çalışıyorsunuz. Helalinden kazanmaya çalışıyorsunuz, alın terinizin karşılığı bile verilmiyor. Ben söyledim, 'çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağım' deyince bana dediler ki 'parayı nereden bulacaksın'. Buradan Türkiye'deki bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım çiftçi için. Ona helali hoş olsun diyeceğim. Hiç meraklanma sen çiftçi kardeşim diyeceğim. 85 milyon avroyu çalanlardan o parayı alacağım, çiftçiye, esnafa, emekliye, memura dağıtacağım. Hiç kimse endişe etmesin. 'Parayı nereden bulacaksın...' Sen yürütmezsen zaten bu ülkede para çok. Zengin bir ülkeyiz biz."

Kılıçdaroğlu, dünyada tarımla ilgili duruma değinerek, şunları kaydetti:

"Hollanda'nın tarım ürünü ihracatı 80 milyar dolar. Türkiye'nin ihracatı ne kadar, 12 milyar dolar. Konya'dan küçük bir devlet 80 milyar dolar tarım ürünü ihraç eder. Dünyada bir numara olan fındıkta, biz götürürüz, çiftçinin alın terini, ekmeğini, helalini birilerine peşkeş çekeriz. FİSKOBİRLİK'i yok ettiler mi? Yok ettiler. Size sözüm. Bütün Karadeniz'e sözüm, bütün fındık üreticilerine sözüm, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında dünyanın bir numaralı fındık borsası Karadenizli olacak. Bu benim sözümdür."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x