Büyük Birlik Partisi olarak sokaklardan uzak duracağız
banner40

banner39

Büyük Birlik Partisi olarak sokaklardan uzak duracağız

11 Ekim 2014 Cumartesi 14:35

Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici, yaşanan son olaylardan herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek "BBP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Biz sokaklardan uzak duracağız." dedi.

Büyük Birlik Partisi olarak sokaklardan uzak duracağız
Parti Merkezi'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kim devletin varlığına, milletin birliğine kast ediyorsa yapılması gerekenlerin tavizsiz bir şekilde uygulanması gerektiğini kaydetti.

Destici, "Devlet, hükümet eliyle yapması gerekenlerden asla taviz vermemelidir." ifadesini kullandı. BBP olarak Kürt kökenli vatandaşlara da seslenen Mustafa Destici, kimseyi diğerinden ayrı görmediklerini vurguladı.

Süreçte en ağır bedeli bölgede yaşayanların ödediğine dikkat çeken Destici, "Buradan o kardeşlerimizin birliğimizin ve beraberliğimizin yanında nasıl bugüne kadar durdularsa, aslında çok da bedel ödediler. Onlara karşı yapılmış eksiklikler, yanlışlıklar yok mu? Var. Maalesef Türkiye'yi yönetenler özellikle son dönemde devletin, milletin birliğinin yanında durmuş vatandaşlarımızı bir kenara koydular. Muhatap olarak sadece PKK ve onun uzantılarını aldılar." şeklinde konuştu. Destici, Kürt kökenli vatandaşların önemli bir kısmının PKK ve PYD'nin yanına itildiğini söyledi.
'HÜKÜMETİN ÇÖZÜM SÜRECİNDEN DERHAL VAZGEÇMESİ LAZIM'

Gelinen noktada Türkiye'yi yönetenlerin parmağı var olduğunu ifade eden BBP Genel Başkanı Destici, izlenen yanlış politikaların sonucu olduğunu kaydetti. "Hükümetin çözüm sürecinden derhal vazgeçmesi lazım" diyen Destici, bunun bir çözüm süreci olmadığını söyledi. "Keşke, gerçek bir çözüm süreci olsa. Gerçek bir çözüm süreci PKK ile masaya oturarak sağlanmaz.

Terör ve teröristle mücadeleden vazgeçerek, müzakere ederek değil. Bölgedeki bütün unsurların tamamıyla masaya oturarak sağlanır." diyen Destici, geniş bir muhataplık heyeti kurulması gerektiğini belirtti. Kendilerinin de çözümden yana olduklarını aktaran Destici, kimsenin bu olayların devam etmesini istemediğini vurguladı.

'ASLA PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ'

"Biz BBP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Biz sokaklardan uzak duracağız, bütün arkadaşlarımız, bütün teşkilatlarımız." ifadelerini kullanan BBP Genel Başkanı Destici, asla provokasyonlara gelmeyeceklerini söyledi.

Destici sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sabrımızı asla kaybetmeyeceğiz. Sağduyuyu elden bırakmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin birliğini, devletin varlığını önde tutarak politikalarımızı belirleyeceğiz. Çünkü BBP olarak varlık sebebimiz her türlü haksızlık ve adaletsizliklere rağmen bu mücadeleyi sürdürüyor olmamızın yegane gayesi; bizim din diye bir davamız var, bizim devlet diye bir davamız var, bizim millet diye bir davamız var, bizim vatan diye bir davamız var. Her şeyden önemlisi, bizim Allah'ın rızasını kazanmak gibi bir gayemiz var."

"BU SÜREÇ TOPLUMU AYRIŞTIRARAK OY DEVŞİRME SÜRECİ DEĞİL"

Yaşanan gerginliğin bir iktidar-muhalefet olmadığını kaydeden Destici, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Mustafa Destici, "Bu süreç toplumu gererek, kamplaştırarak, ayrıştırarak oy devşirme süreci değildir. Buradan hiç kimse kârlı çıkmaz.

Hepimizin kullandığı dile, üsluba en üst düzeyde dikkat etmesi, hassas davranması gerektiğini düşünüyorum." dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x