Bütün kızlar toplandık
banner40

banner39

Bütün kızlar toplandık

20 Ekim 2015 Salı 15:48

Trabzon'un tek kadın vekili olan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu kentte bir ilki gerçekleştirerek, Trabzon basınında çalışan bayan gazetecileri evinde ağırladı.

Bütün kızlar toplandık
AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Trabzon’da görev yapan bayan gazetecilerle evinde bir araya geldi. Köseoğlu'na ev sahipliğinde AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp ve Köseoğlu'nun danışmanı Emine Altuntaş eşlik etti. Ev ortamında bir araya gelmenin daha samimi ve sıcak olduğunu belirten Köseoğlu'nun kahvaltıyı kızları ve danışmanları ile hazırlaması ve kuymağı kendisinin servis etmesi dikkat çekti. Kahvaltı esnasında yaptığı çalışmalardan bahseden Köseoğlu, Trabzon'da üretilen keşanın farklı şekillerde üretilmesi gerektiğini, Trabzon kazaziyesinin patent çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirtti.
"ZORU BAŞARIYORSUNUZ"

Renkli buluşmada Trabzon basınında kadın olarak çalışmanın zorlukları konuşuldu. Köseoğlu, kadınların her meslek grubunda zor şartlarda çalıştığını ancak basın sektörünün ayrıca fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu, bu nedenle Trabzon basınında çalışan kadınların zoru başardığını ifade etti.

Mücadele vermeliyiz

Siyasette de kadın-erkek eşitliğini savunan Köseoğlu, "Sırf kadın olduğu için kadınların tercih edilmesine karşıyım. Her ne iş olursa olsun kadın, eğer o işi en iyi şekilde yapabilecek düzeyde ise negatif bir ayrımcılığa maruz kalmamalı. Biz bunu sağlamalıyız. Bunun için mücadele vermeliyiz. Kadınların önü açılmalı ve teşvik edilmeli. Kadın bakış açısına her noktada ihtiyaç var. Bunun için kadınların da dayanışma halinde olması gerekiyor. Aslında çok iyi bir potansiyel var ama bu potansiyelleri bir araya getirecek bir oluşuma ihtiyaç var. İnşallah biz bu potansiyelleri bir araya getirip üretim noktasında güzel projelere imza atacağız" dedi.


Kaynak: Karadeniz Gazetesi
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x