Bülent Arınç: Hamdolsun, sözümüzde durduk
banner40

banner39

Bülent Arınç: Hamdolsun, sözümüzde durduk

25 Mart 2014 Salı 18:13

"İlkeli, kararlı, cesur siyaset yapacağız, yılmayacağız, şapkayı alıp kaçmayacağız, 'istifa et' derlerse elimizdeki kağıdı titreyerek okuyup kaçmayacağız. Biz dimdik duracağız. 'Milletin emanetini sokakta bırakmayacağız' dedik. 'Biz siyaseti çıkara dayalı değil, hizmete dayalı yapacağız' dedik. Hizmet siyaseti bizim işimiz"

Bülent Arınç: Hamdolsun, sözümüzde durduk
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İlkeli, kararlı, cesur siyaset yapacağız, yılmayacağız, şapkayı alıp kaçmayacağız, 'istifa et' derlerse elimizdeki kağıdı titreyerek okuyup kaçmayacağız. Biz dimdik duracağız. 'Milletin emanetini sokakta bırakmayacağız' dedik. 'Biz siyaseti çıkara dayalı değil, hizmete dayalı yapacağız' dedik. Hizmet siyaseti bizim işimiz" dedi.

Arınç, partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir zamanlar, 'Demokrasilerde iktidarlar, hilesiz, kansız, entrikasız el değiştirmeli" dediğini söyledi. 

"Yapılan iftiralar neyin nesi" diye soran Arınç, şöyle devam etti:

"Çünkü onlar bu sandıktan ümidini kesti. 'Bu sandıktan bize ekmek yok, yüzde 10-20 alsak öpüp, başımıza koyacağız' diyorlar. Bu barajı aşsak da içeriye 30-40 milletvekili soksak, bunların tek amacı bu. Bahçeli, geçenlerde bir yerde demiş ki 'Ey Tayyip Erdoğan, senin oyun yüzde 51 ama 50 alırsan düştüğünü görürüz' diyor. Yani yüzde 50 oy alırsak bizi başarısız sayıyor. Bizi düştü kabul ediyor. İçimden diyorum cevaben, 'yüzde 50'ye de razıyım, 49'a razıyım.' Bunlar kolay şeyler değil. Yüzde 50'yi aldık mı, inşallah üstünü de alırız ama sen hayatında görmediğin, rüyanda işitmediğin bir şeyi AK Parti'ye başarısızlık olarak nasıl yorumlarsın? 51'den 50'ye düştük mü yanmışız biz, mahvolmuşuz, kaybetmişiz, başarısız olmuşuz."

AL, SANA YÜZDE 65 FAİZİYLE BARTIN'DAN İADE EDİYORUM 

Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Bir kasetle geldi, genel başkan oldu" dedi.

"Bizim için ne söylediysen sana daha çok yakıştığını düşünüyorum" ifadesini kullanan Arınç, şunları söyledi:

"Al, sana yüzde 65 faiziyle Bartın'dan iade ediyorum. 'Bir insanın iddiası olmalı, bizim iddiamız var. Biz 'bütün belediyeleri alacağız' diyoruz. Sen de şunu söyle, ey Bahçeli, ikinci muhalefet partisisin, de ki 'bu seçimlerde yüzde 20 oy alamazsak genel başkanlığı bırakırım.' Yüzde 20 yahu. Ne kadar küçük lokma, hedef? 'Yüzde 20 alamazsam 20 senedir genel başkanlığını yaptığım partiden gideceğim, başka birisi gelsin' de. Vallahi 4 aydan beri ağzını açıp 'ben bu işe varım' demedi. Yüzde 20 hedefini bile kendisi için görmeyen insan, Bartın'ı kazansa ne olur, kazanmasa ne olur?

Öbürü de 'ana muhalefet partisiyim kardeşim.' Madem ki gümbür gümbür geleceksin, yüzde 30 lafını çıkar ağzından. De ki 'CHP olarak yüzde 30 alamazsam genel başkanlıktan kaçarım, başkasına bırakırım, bu partiyi bırakırım, zaten bir şey olacağı yok, uzamıyor, kısalmıyor' derim, başkasına bırakırım. 'Bana Allah'a ısmarladık', bunu söylersin. 4 aydır bunu söylemiyorsun."

Buna rağmen MHP ve CHP'nin kendilerine yüzde 50 almaları halinde kayıpta olacaklarını söylediğini anlatan Arınç, "Siyaset, böyle bir şey. Biz ilk partiyi kurduğumuzda Tayyip Bey bize, 'en az yüzde 40 ve 15 milyon oy alacağız' demişti. Biz inanmamıştık ama doğru söylüyormuş" değerlendirmesinde bulundu.

HAMDOLSUN , SÖZÜMÜZDE DURDUK 

"Biz hükümet olarak milletimize hizmet etmek sözü verdik" diyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlkeli, kararlı, cesur siyaset yapacağız, yılmayacağız, şapkayı alıp kaçmayacağız, 'istifa et' derlerse elimizdeki kağıdı titreyerek okuyup kaçmayacağız. Biz dimdik duracağız. 'Milletin emanetini sokakta bırakmayacağız' dedik. 'Biz siyaseti çıkara dayalı değil, hizmete dayalı yapacağız' dedik. Hizmet siyaseti bizim işimiz. 

'Milletin tepesinde jandarma gibi değil, milletin hizmetkarı olarak çalışacağız' dedik. Hamdolsun, sözümüzde durduk."

Mitingin ardından Ankara'ya hareket eden Arınç, Ulus ilçesinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x