Bu farklı bir cumhurbaşkanı olacak
banner40

banner39

Bu farklı bir cumhurbaşkanı olacak

26 Nisan 2014 Cumartesi 09:26

"52 milyonun kararı ile yeni cumhurbaşkanımızı seçeceğiz ki bu da gerçekten Türkiye'nin demokrasisinin güçlenmesi açısından önemli bir aşama"

Bu farklı bir cumhurbaşkanı olacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "52 milyonun kararı ile yeni cumhurbaşkanımızı seçeceğiz ki bu da gerçekten Türkiye'nin demokrasisinin güçlenmesi açısından önemli bir aşama" dedi.

Erdem, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden Amasya Belediye Başkanı seçilen Cafer Özdemir'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdem, 30 Mart yerel seçimlerini başarıyla geride bıraktıklarını, şimdi gündemlerinin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi.

"Yoğun bir şekilde Genel Başkanımızın başkanlığında kimin cumhurbaşkanı olması noktasında istişareler yapılıyor" diyen Erdem, "AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak bunlar şu anda konuşuluyor. Bu çalışmalar bittikten sonra inşallah AK Parti de adayını açıklayacak ve inanıyorum ki bu seçimden de yine AK Parti'nin beklentileri doğrultusunda bir netice alacağız. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimi de kolay bir şekilde geride bırakılır"  ifadelerini kullandı.

"1946'dan bugüne kadar seçimlerin tamamı sıkıntılı olmuştur"

Erdem, 30 Mart yerel seçimlerinin kolay bir seçim olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayıt dışı paralel yapının koordinesinde özellikle muhalefet partilerinin vizyonsuzluğu nedeniyle ortaya proje koyamadılar. Kayıt dışı paralel yapının ortaya koyduğu karalama kampanyalarına sığındılar. Onun üzerinden netice almaya çalıştılar ve neticede onlar için de bir hüsran oldu diye düşünüyorum. Halkımızı ferasetinden, basiretinden dolayı, bu öngörüsünden dolayı da gerçekten tebrik ediyoruz. Çok partili döneme girdiğimiz 1946'dan bugüne kadar seçimlerin tamamı sıkıntılı olmuştur, zorlu geçmiştir. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi, biz seçimleri ya darbenin akabinde darbe baskılarıyla yaptık ya da darbe olmasa bile işte 30 Mart'ta olduğu gibi darbeye tevessül eden birtakım kampanyalar neticesinde seçimler yapıldı. Dolayasıyla Türkiye'deki seçimler hep sıkıntılı ve sancılı olmuştur ama bu sıkıntı ve sancıyı da milletimizin feraseti, basireti, kalitesi, duyarlılığı ve arifliği neticeleri ile sağılıklı bir şekilde hep bugüne kadar sağladık. 30 Mart'tan muhalefetin ders çıkarttığını umuyor, en azından inanıyorum tekrar buna benzer kampanyalara girmez."

"Bu farklı bir cumhurbaşkanı olacak"

Erdem, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlatarak, "İnşallah 30 Ağustos'ta da yeni cumhurbaşkanı ki bu farklı bir cumhurbaşkanı olacak. Bugüne kadar cumhurbaşkanı meclisten seçiliyordu. İlk defa bu seçimde halk kendi başkanını bizzat kendi oyunu kullanarak seçecek. Bu seçim önemli. Hatırlarsanız sayın Sezer'in cumhurbaşkanlığında parti genel başkanlarının, 3-5 kişinin kararı ile verilen seçimlerdi ama şimdi artık 52 milyon takribi seçmeni olan bir ülkeyiz ve 52 milyonun kararı ile yeni cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Bu da gerçekten Türkiye'nin demokrasisinin güçlenmesi açısından önemli bir aşama diye düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İstanbul İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi üç yıllık, Anayasa'ya göre cumhurbaşkanı adayı olamaz" iddiası ile ilgili sorusuna Erdem, şu yanıtı verdi:

"Yusuf Halaçoğlu, bir ilim adamı, profesördür. Benim de üniversiteden arkadaşımdır. Böyle bir cehaletin içerisine nasıl girdi doğrusu hayret ediyorum. Yani duyumlarla ilim adamları amel etmemeli. Burası herkesin bildiği 4 yıllık bir okul. Nitekim üniversitenin de rektörü bununla ilgili diplomaları, belgeleri ibraz ederek o tezi de çürüttü. Bu da işte muhalefetin nelerden medet umduğunu, nasıl bir politika izlediğini, karalama kampanyalarının değişik bir versiyonu olarak düşünüyorum. Doğrusu onlar adına da ben üzülüyorum."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x