Bizim siyasetimizde 'Yuh' yok
banner40

banner39

Bizim siyasetimizde 'Yuh' yok

24 Mart 2014 Pazartesi 10:13

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Biz beklerdik ki Sayın Kılıçdaroğlu desin ki Ak Parti Genel Başkanı olarak 'Sayın Başbakan gel yolsuzlukla beraber mücadele edelim ama devletin içine çöreklenmeye çalışan çeteyi de birlikte temizleyelim'. Demokrasiye bu yakışmaz mıydı? CHP'ye bu yakışmaz mıydı?" dedi.

Bizim siyasetimizde 'Yuh' yok
Bakan Işık, çeşitli inceleme ve miting programlarına katılmak üzere geldiği Sinop'ta, Organize Sanayi Bölgesini (OSB) gezdi, çalışanlarla sohbet edip, yemek yedi. Işık, daha sonra OSB'de bulunan ve az enerji harcayan TÜBİTAK destekli, yerli malı hassas döküm makinesini inceledi.
İncelemenin ardından partisince Gelincik Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katılan Işık, 30 Mart akşamı Sinop'ta bir değişimin gerçekleşeceğine inandıklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Işık, "Ben Atatürk'ün partisiyim' diyen bir parti, aklını ayakkabı kutusuna koymuş. Ayakkabı kutusundan medet umarak iktidar olmak CHP'ye yakışıyor mu?" diye konuştu.

Bu sırada bazı vatandaşların CHP'ye tepkisi üzerine Bakan Işık, şunları söyledi:

"Bizim siyasetimizde 'yuh' yok. Biz 'yuh' çekmeyeceğiz. Biz 'Allah selamet versin' diyeceğiz. Bu noktada efendim Türkiye'de çok büyük yolsuzluklar varmış. Ayakkabı kutularını reklam yaptılar. Peki size soruyorum, bu yargı süreci bitti mi? Bu kişi, mahkum oldu mu? Peki evrensel hukuk, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, hatta Osmanlı'nın Mecelle maddesi derki, 'Kişinin suçu ispat edilene kadar suçsuzdur'. Suçu ispat edilmemiş bir kişi üzerinden bir ülke siyaseti kurulabilir mi? Eğer yarın bu kişi beraat ederse bu insanın onurunu kim iade edecek? Soruyorum size bir koskoca ana muhalefet partisi aklını ayakkabı kutusuna koyabilir mi? Senin ülkenin geleceği için, Sinop'un geleceği için projen ne?"

MİLLETİN İRADESİYLE SEÇİLENLER YÖNETİR ANLAYIŞINA SAHİP DEĞİL MİSİNİZ? 

Işık, "Biz beklerdik ki Sayın Kılıçdaroğlu desin ki Ak Parti Genel Başkanı olarak 'Sayın Başbakan gel yolsuzlukla beraber mücadele edelim ama devletin içine çöreklenmeye çalışan çeteyi de birlikte temizleyelim'. Demokrasiye bu yakışmaz mıydı? CHP'ye bu yakışmaz mıydı? Aynı şekilde sayın Bahçeli, daha 1,5 yıl, 2 yıl önce 'senin ne işin var Pensilvanya'da? Gelsene ülkene' dememiş miydi? Şimdi o da paralel yapının ceketinin cebine girdi. Yahu siz demokrat değil misiniz? Siz bu ülkede devleti ancak ve ancak halkın oyuyla milletin iradesiyle seçilenler yönetir anlayışına sahip değil misiniz? Bu ülke eğer Ak Parti'den memnun olmazsa sandıkta değiştirebilir mi, değiştirir."

AK Patiye oy versin, vermesin her Sinoplunun göğsünü kabartacak işler yapıldığını anlatan Işık, "Bugün Türkiye kendi tüfeğini, tankını, topunu, gemisini, insansız hava aracını, füzesini, uydusunu kendisi yapıyor. İnşallah 2023'te Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında da yüzde 100 yerli dizayn, yerli mühendislik kendi savaş uçağını kendi yapacak" dedi.

Konuşmanın ardından bir çay bahçesinde balıkçılarla bir araya gelen Işık, sorunlarını dinledi, isteklerini not aldı. Işık daha sonra Ada Mahallesi'nde partililerle buluştu, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

Bakan Işık, ziyaretin ardından Sinop'tan ayrıldı.

haberler.com
banner5

Yorum Gönder

@name x