Başkan Gümrükçüoğlu'ndan "61 Proje"
banner40

banner39

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan "61 Proje"

18 Mart 2014 Salı 09:53

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, rahmetli Tenzile Erdoğan'ın çok önemsediği Trabzon'un Başbakan için ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan "61 Proje"
2009'da yüzde 47 oyla Trabzon Belediye Başkanı olan Gümrükçüoğlu şuan yapılan anketlerde yüzde 60'ın üzerine çıktıklarını söyledi.
Rakamalara ve anket sonuçlarına önem vermediklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu güne kadar halkını kandıran, gezip tozan fakat hiçbir hizmet vermeyenlere 2009'da rağbet edilmediği gibi yine rağbet edilmeyecektir. Takdir Trabzon halkınındır. Biz her zaman her yerde yarışmaya hazırız" dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NU AĞLATAN "TENZİLE ERDOĞAN" HİKAYESİ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a çok önem verdiğini belirten Gümrükçüoğlu, Tenzile Erdoğan ile Başbakan arasında geçen bir diyaloğu paylaşırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Trabzon'un Başbakan Erdoğan için çok önemli olduğu belirten Gümrükçüoğlu, bu iddiasını şu sözlerle açıkladı;
"Başbakanımız 2004 mali seçimleri sonrasında diğer şehirleri, Tenzile Erdoğan'a arz ederken, rahmetli annemiz "Trabzon ne oldu evladım" diye Başkanımıza sormuştur. Başbakan Erdoğan da üzülerek "Maalesef Trabzon'u kaybettik anneciğim" demiştir. Tenzile annemizin çok önemsediği Trabzon'un Başbakanımız için her zaman ayrı bir yeri vardır"

Gümrükçüoğlu, '2004'te 503 farkla kaybettiğimiz Trabzon'u 2009'da 9 bin farkla geri aldık' dedi.

Başbakan'ın Rizeli olmasına rağmen Trabzon'u bölgenin bir nevi merkezi gibi gördüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, 2009 yılındaki seçimleri kazandıklarında Tenzile Erdoğan annemize müjdeli haberi vermek için Başbakan'ı bizzat aradığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ı arayarak "Tenzile Annemizin ellerinden öperiz, Trabzon'u yeniden hizmetle donatacağız" dediğini ifade eden Gümrükçüoğlu bu sırada göz yaşlarına hakim olamadı. Başkan Gümrükçüoğlu, "En çok üzüldüğüm ve gözümün yaşarma sebebi ise ülkenin muhalefet partisi lideri meydanlara çıkıp rahmetli annemize dil uzatıyor, hakaret ediyor" dedi.

TRABZON 5 YILDA  NELER KAZANDI?

Trabzon'da ak belediyeciliğin sahaya yansıması ile birlikte 3 önemli sonuca ulaştıklarını belirten Gümrükçüoğlu bunları şöyle sıraladı;

1- Trabzon hayat standartları yönünden 81 il içinde 4. sıraya yükseldi.

2- Belediyecilik hizmetlerinde ülkenin en önemli şehirlerini geride bırakıp 2. sırada yer aldı.

3- 2013 yılında nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olan iller içinde en temiz şehir seçildi.

"61 projeden 55'ini tamamladık"

Trabzon'un plaka numarası olan 61'i sembolik bir rakam olarak belirlediklerini ve 61 proje vaadiyle yola koyulduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Şu an geldiğimiz noktada bu 61 projenin 55'ini tamamladık. Kalan 6 projeyi ise yer sıkıntısından dolayı tamamlayamadık ama yer temininden sonra hazırlıkları yapılan bu 6 projeyi de Trabzon'a kazandıracağız." dedi.

"Türkiye'de görülmemiş cenaze hizmetini hayata geçirdik"

Bu 61 projenin dışında 26 büyük hizmete daha imza attıklarını belirten Gümrükçüoğlu, Türkiye'de görülmemiş bir uygulamayı halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Trabzonlu bir vatandaşın vefat etmesi durumunda nakliyesinden tabutuna kadar tüm hizmetlerin belediye tarafından karşılanmasını sağlayan bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Cenaze Türkiye'nin neresinde olursa olsun ambulansımız onu alıp Trabzon'a getiriyor" dedi.

"Beyaz Masa yerine Bordo-Mavi Masa"

Trabzon Belediyesi'ne bugüne kadar tarihinde olmamış şekliyle 5 yıl içerisinde 29 milyonluk kamulaştırma yaptıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "E-Belediyecilik yönünden Trabzon Türkiye'deki ilk 5 belediye içinde yer almaktadır. Halkımızla birebir irtibatta olduğumuz, Trabzonspor'un renklerinden esinlenlenilen Bordo-Mavi masamız vatandaşlara her türlü hizmeti vermektedir" dedi.

"Akyazı projesi ile en büyük sözümüzü tuttuk"

Başbakan'ın desteğiyle Trabzon halkına dev bir vaatte bulunduklarını söyleyen Gümrükçüoğlu, "Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle Akyazı Spor Kompleksi projesinin temelini attık. Bu proje Trabzon halkına verdiğimiz en büyük sözün gerçekleşmesidir. 42 bin kapasiteli UEFA standartlarındaki stadyum süratle yükselmektedir. İnşallah yeni stadımız 2015-2016 sezonunda Trabzonspor'un maçlarına ev sahipliği yapacak" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TRABZON'U BEKLEYEN PROJELER NELER?

"Akıllı kent projesi Türkiye'de bir ilk olacak"

Türkiye'de ilklerden birisi olması manasında dünyanın bazı şehirlerinde uygulandığı haliyle akıllı kent planlaması ve uygulamasını yapacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, "2023 hedefleri doğrultusunda Trabzon'u 'dünyada ülkesini tanıtan şehirler' arasına sokmak en büyük hedefimiz. Akıllı kent projesi de şehrimizi 2023 vizyonunda örnek kent haline getirecek" dedi.

"Trabzon 50 yıl alt yapı sorunu yaşamayacak"

Büyük alt yapı adımlarını bu dönem başlatacaklarını söyleyen Gümrükçüoğlu, "Yağmur suyu projesini bitirdik. Şehir suyu şebekesinin projesini bitirdik. Atık su ve biyolojik uygulamalar projesini bitirdik. Çakırgöl suyunun projesini bitirdik. Karakaya barajını yapacağız. Atasu Barajı hizmete devam edecek. Değirmendere suyu yedek olarak bekleyecek. Bu projeler, önümüzdeki 50 yıl Trabzon'da alt yapı problemi yaşanmaması anlamına geliyor" dedi.

"Dünyanın en iddialı projelerinden birisi olacak"

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca tarihi şehrin asıl omurgası olan Zağnos Vadisi, Ortahisar kentsel yenilemesi ve Tabakhane Vadisi Kompleksini dünyanın en iddialı projelerinden birisi olarak önümüzdeki dönem dünyaya sunacaklarını söyledi.

Yeni döneme ilişkin projelerini saymakla bitiremeyen Gümrükçüoğlu Trabzon halkına; Katı atık enerji tesisi, Trabzon botanik ve yeşil vadisi, Trabzon disneylandı, Rüzgar enerjisi, Hidroelektrik santrali, dev Trabzon meydanı ve doğalgaz sorununu tamamiyle ortadan kaldıracak projelerin müjdesini verdi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN VİZYON 19 PROJELERİ İSE ŞÖYLE

Vizyon 1, Trabzon'u Güney'e açacağız;,

Vizyon 2, Trabzon'un büyük altyapı atılımını gerçekleştireceğiz;

Vizyon 3, Trabzon'un kendi içinde gelişmişlik farkını asgariye indireceğiz;

Vizyon 4, Trabzon'un ulaşım ağını ve altyapısını güçlendireceğiz; 

Vizyon 5, Trabzon'u Türkiye'nin ve Dünya'nın sayılı yaşanılır kentlerinden biri yapacağız;

Vizyon 6, Katılımcılıkla kendi geleceğini inşa eden bir Trabzon hedefliyoruz;

Vizyon 7, Modern şehircilik ve kent estetiğinin buluştuğu Trabzon'u gerçekleştireceğiz;

Vizyon 8, Kadın ve çocuk dostu sosyal kent Trabzon'u gerçekleştireceğiz; 

Vizyon 9, Engelsiz bir Trabzon'u amaçlıyoruz; 

Vizyon 10, Trabzon'u denizle buluşturmayı sürdüreceğiz; 

Vizyon 11, Medeniyetler şehri Trabzon'u tarih ve turizm şehri olarak geliştireceğiz; T

Vizyon 12, Çevreye duyarlı gelişim sağlayan Trabzon; 

Vizyon 13, Trabzon'un kültür ve sanat şehir kimliğini güçlendireceğiz; .

Vizyon 14, Trabzon'u öğrenciler için en cazip kentlerden biri yapacağız;

Vizyon 15, Daha fazla istihdam üreten bir Trabzon hedefliyoruz; 

Vizyon 16, Sosyal yaşamı her alanda faal şehir Trabzon hedefliyoruz;

Vizyon 17, Spor şehri Trabzon'un sportif marka değerini güçlendireceğiz; 

Vizyon 18, Trabzon'a ekolojik ve teknolojik yeni yaşam alanları;

Vizyon 19, Trabzon kendi enerjisini kendi üretecek...

Kaynak: Haber7
banner5

Yorum Gönder

@name x