Başbakan Erdoğan: Taksim’den ümidinizi kesin
banner40

banner39

Başbakan Erdoğan: Taksim’den ümidinizi kesin

22 Nisan 2014 Salı 13:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin grup toplantısında yaptığı konuşmasında 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen gruplara sert çıktı. “Taksim’den ümidinizi kesin” diyen Erdoğan kutlama yapmak isteyen sendikalara yine Maltepe ve Yenikapı’yı işaret etti.

Başbakan Erdoğan: Taksim’den ümidinizi kesin
1 Mayıs’ın 124 yıllık geçmişi var. 1 Mayıs’a hak ettiği değeri biz verdi. Sol mu verdi, CHP mi verdi MHP mi verdi. 1 Mayıs’ı biz tatil ilan ettik. Tarihi nitelikte düzenlemeleri yapan biz olduk.
“TAKSİM’DEN ÜMİDİNİZİ KESİN”

Her zaman iş barışından yana olduk, emekçinin yanında duran biz olduk. Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum dite esnafa zarar verilmesini kabul edemeyiz. Tüm sendikalara, STK’lara sesleniyorum. Bakın ülkemizde mitin g yapılacak alanlar bellidir. İstanbul’da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar, mani yok. Bir Yenikapı özel hazırlanmış alandır, miting alanıdır. 750 bin metrekaredir istediğin gibi kullan. Burası bana ufak geliyor diyorsa. O zaman Maltepe 1.250 bin km’lik alan var orada da yapabilirsin. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsaade edildi. Bundan sonra Kadıköy’de de miting yapılmayacak. Tekrar söylüyorum. Taksim’den ümidinizi kesin. Buyrun Yenikapı, Maltepe buyrun. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin.

“SEN KANUN DEĞİLSİN”

Hayır orada yapmayacağım, illa burada yapacağım dersen. Ben çatışmaya hazırım anlamına gelir. Herkes yapacağı her şeyi hukuk içinde sürdürmesi gerekir. Sen kanun değilsin. Biz nasıl mitingimizi bize verilen yerde yaptık onlar da öyle yapacak. Ben de STK’yım. Yenikapı dediler. 2,5 milyon kişi geldi baktık yetmiyor. Belki önümüzdeki sene Maltepe’de yapacağız.

“DAHA NE YAPACAĞIZ YA”

Taksim ısrarına biz niyetle bakmayız, bakamayız. Sendika başkanı burası bizim kutsalımızdır diyor. Lafa bak ya. Nasıl kutsalsa. Belli bir kabir ziyareti yapacaksan, anıt ziyaret edeceksen çelenk koyarsın, bak sizin için metro da yaptık oradan Yenikapı’ya geçebilirsin. O gün resmi araçları ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız ya. Bu millet sabretmiş, sokaktaki şımarıklıktan sıkılmıştır.


*dipnot.tv

banner5

Yorum Gönder

@name x