Bakan Yazıcı: Bizim yolumuzu millet çizdi
banner40

banner39

Bakan Yazıcı: Bizim yolumuzu millet çizdi

27 Mart 2014 Perşembe 16:49

Yazıcı: "Bize rantiyeciler, faiz lobileri vesayetçi güçler hiçbir zaman yön veremedi. Bizim yönümüzü ve yolumuzu millet çizdi"

Bakan Yazıcı: Bizim yolumuzu millet çizdi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, seçim çalışmaları için geldiği Rize'de, Pazar ilçesinde esnafı selamladı. Yazıcı, bir inşaat firmasının açılışını yaptı. Türkiye'de inşaat sektörünün AK Parti iktidarı ile canlandığını ifade eden Yazıcı, Türk müteahhitlerin dünyada Çin'den sonra en fazla iş gerçekleştiren müteahhitler olduğunu belirtti.

HÜKUMET İLE MİLLETİN GÜNDEMİNİ BİRLEŞTİRDİK

Yazıcı, daha sonra Fındıklı'ya geçerek İlçe Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 

Yazıcı, 2002 yılından itibaren her zaman hizmetlerinin merkezine insanı yerleştirdiklerini belirterek, hükumetin gündemi ile milletin gündemini birleştirdiklerini söyledi.

Hiç bir zaman, milletin, hükumetin ve belediyenin gündemini ayırt etmediklerini ifade eden Yazıcı, "Bize rantiyeciler, faiz lobileri vesayetçi güçler hiç bir zaman yön veremedi. Bizim yönümüzü ve yolumuzu millet çizdi. Rota verdiniz, istikamet verdiniz. Biz bunu asla gözardı etmedik. Yaptığımız her iş ve işlemde sizin çizdiğiniz rotaya uyduk. Bu aziz milletimizin güçlü rotasıdır" diye konuştu.

81 İLE ÜNİVERSİTE AÇTIK

Türkiye'de 12 yılda her alanda değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiklerini kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda  çok şeyler yaptık. Hastaneleri birleştirdik. İnsanlar para ödeyemediği için hastanelerde rehin tutulurdu. İlaç kuyruklarında sıra beklenirdi. Sosyal devlet eşittir. Her yurttaş imkanlar ölçüsünde hizmet almaya hak sahibidir. Eşitliği sağladık, kalite getirdik. Eğitimde Türkiye'nin 81 iline üniversite açtık. Türkiye'de her eğitim öğretim döneminde kitapları çocuklarımıza teslim eden bir politika sürdürüyoruz. Bizden önce çocuk, okul yok muydu? Milletin gündemleri ile kendi gündemleri farklı olanlar bunları kesinlikle düşünmedi, kafalarının ucundan geçirmedi, geçiremez. Bu milletin iktidarıdır."

OVİT TÜNELİ LOJİSTİK AĞI OLACAK

Dünyanın sayılı tünellerinden olacak Ovit Tüneli'nin Marmaray kadar önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

"Ovit Tüneli'nin bitmesiyle Türkiye, Sarp'tan başlayarak, doğuya güneydoğuya Kafkaslar'a, Orta Asya'ya bağlayacak en büyük lojistik ağı oluşturacaktır. Bizim yaptıklarımıza rakiplerimizin hayallerinin bile yetişmesi gerçekten mümkün değil. 2011 yılında Artvin'de Cankurtaran Tüneli'ni başlattık. Anamuhalefet partisi CHP'nin mensupları, bu tünelin seçim yatırımı olduğunu söylediler. Böyle tünel yapamayacağımızı söylediler. Bundan 15 gün önce "Işık göründü' töreni düzenledik. Eğer vicdanları taşlaşmamışsa 'bu adam doğru söylüyor' diyeceklerdir. Gücü millet veriyor, rotayı millet çiziyor, biz de o doğrultuda hizmet üretiyoruz."

BAŞARININ ARDINDA MİLLET VAR

Her zaman hizmet ürettiklerini, laf üretenlerden olmadıklarını belirten Yazıcı, "Türkiye'de iş yapanlar, icraat yapanlar var, laf üretenler var. Yaptıklarımızı görüyorsunuz, göreceksiniz. AK Parti'ye baktığınızda duble yol görecesiniz, 500 bin konut görüyorsunuz, eğitim görüyorsunuz, üniversite görüyorsunuz, sosyal politikalar görüyorsunuz, sevgi görüyorsunuz. AK Parti'nin sağladığı başarıların ardında millet var. Biz proje yaparken her şeyin merkezinde insan var" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti.


AA
banner5

Yorum Gönder

@name x