Bakan Yazıcı aftan yararlanıp tezini yazmış
banner40

banner39

Bakan Yazıcı aftan yararlanıp tezini yazmış

26 Mart 2014 Çarşamba 10:03

"Bilgi üretirseniz uzay aracı üretirsiniz, savunma aracı üretirsiniz. Teknolojide, sanayide, bilişim alanlarında ilerlersiniz"

Bakan Yazıcı aftan yararlanıp tezini yazmış
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bilgi üretirseniz uzay aracı üretirsiniz, savunma aracı üretirsiniz. Teknolojide, sanayide, bilişim alanlarında ilerlersiniz" dedi.
Bakan Yazıcı, dün  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Diploma Töreni'nde yaptığı konuşmada, 81 ilde üniversite bulunduğunu belirterek, üniversitelerin iller için son derece önemli olduğunu söyledi.

Öğrenci ve akademik kadro sayısına bakıldığında 2002 yılında 1 milyon öğrencinin okuduğunu, bugün itibarıyla yaklaşık 5 milyon eğitim gören okuyan öğrenci olduğunu ifade eden Yazıcı, "Akademik kadro olarak 2002 yılında 50 bin akademik kadro vardı, bugün 120 bin. Yeterli mi? Elbette değil. Üniversiteler bir yandan öğrenci yetiştiriyor bir yandan akademik kadroları yetiştiriyor" diye konuştu.

 Öğrenmenin zamanının, yaşının olmadığını vurgulayan Yazıcı, "Bu çağda hayat boyu öğrenme söz konusu. İnsanlar doğup anlamaya başladığı günden itibaren edindikleri bilgileri zenginleştirmek, başkalarıyla paylaşmak suretiyle bilgilerini daha verimli hale getiriyor. Bir de bu çağda bilgi üreteceksiniz. Bilgi üretirseniz uzay aracı üretirsiniz, savunma aracı üretirsiniz. Teknolojide, sanayide, bilişim alanlarında ilerlersiniz. Sanayi de ilerlerseniz bilişim alanında ilerlerseniz, uluslararası listede ülkenizin yerini değiştirir daha yukarı taşırsınız" ifadesini kullandı. 

Kendisinin de 2011 yılındaki öğrenci affından yararlandığını anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bende bir öğrenciyim. Doktora öğrencisiyim. Yıllar önce lisans çalışmamı İstanbul Hukuk Fakültesinde yapmıştım. Doktora sınavında başarılı olmuştum ama çeşitli sebeplerle tez alıp yazamamıştım. 2011 yılında çıkardığımız aftan bende yararlandım. Kaydımı yeniledim.  Türk Ticaret Kanunu'nda Ceza Düzenlemeleri başlığı ile tezimi yazdım. Seçimden sonra ilk fırsatta tezimi sunacağım. Akademik unvanı inşallah alacağız."

Bakan Yazıcı, konuşmasının ardından yüksek lisansı başarı ile tamamlayan öğrencilere diplomalarını verdi.

Törene, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörvekili Prof.Dr. Hüseyin Kahraman da katıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x