"Anlamakta zorluk çekiyorum"
banner40

banner39

"Anlamakta zorluk çekiyorum"

11 Nisan 2014 Cuma 17:54

Yasama organına Anayasa’nın vermiş olduğu bir yetkiyi, Anayasa'ya aykırı görmeyi anlamakta zorluk çekiyorum

"Anlamakta zorluk çekiyorum"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesinin HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanununa kısmi iptal kararına ilişkin, "Yasama organına Anayasa’nın vermiş olduğu bir yetkiyi, Anayasa'ya aykırı görmeyi anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.
Şahin, Yenice Belediyesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin HSYK'yla ilgili bazı değişiklikleri iptal ettiğini, bazılarını ise etmediğini söyledi.

ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM

Adalet Akademisi ile ilgili düzenlemenin iptal edilmediğini hatırlatan Şahin, "Ancak gerekçeli kararı incelemedim. Kısa kararla ilgili elimde bir bilgi var. HSYK'nın çalışma usulü ve esaslarıyla ilgili düzenleme yapma yetkisini Anayasa, yasama organına bırakmıştır. Dolayısıyla son yapılan değişiklikler, HSYK'nın çalışma esaslarıyla ilgili. Yasama organına Anayasa’nın vermiş olduğu bir yetkiyi, Anayasa'ya aykırı görmeyi anlamakta zorluk çekiyorum. Gerekçeli kararı gördükten sonra daha sağlıklı değerlendirme yapabilirim" şeklinde konuştu.

"Anayasa Mahkemesi, yetkilerini birazcık genişletmiş çerçevede karar vermiş gibi geliyor bana" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Ama yüksek mahkemedir, kararını vermiştir. Tabii ki bu karara da uyulacaktır. Anayasa Mahkemesinin iptal kararları geriye yürümüyor, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten sonra yürürlüğe giriyor. Şu ana kadar bu yasaya dayalı HSYK'da yapılmış işlemler geçerliliğini korumaktadır. O bakımdan ciddi sorun teşkil edeceği kanaatinde değilim."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Şahin, 2007'de olduğu gibi şimdi de adaylarının olacağını anlattı.

O dönemde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu parti yetkilileriyle istişare ettiğine dikkati çeken Şahin, şunları dile getirdi:

"En sonunda da grup toplantısında cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül Bey' diyerek elini kaldırmış, böylece adayımızın kim olduğunu tüm Türkiye’ye ilan etmişti. Şimdi de sanıyorum, yine istişare mekanizmasını çalıştıracak ve bu istişarede kimin aday olması sonucu ortaya çıkarsa o, adayımız olarak kamuoyuna açıklanacaktır. Şu anda tüm değerlendirmeler varsayımlara dayalıdır ama cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünürse AK Parti grubu ve teşkilatları olarak Sayın Başbakanımızın arkasında oluruz. 

Cumhurbaşkanı seçilmesi için elimizden gelen gayreti gösteririz. İnanıyorum ki halkımız da destek verir ve ilk turda kendileri cumhurbaşkanlığı makamına seçilir çünkü Türkiye’de ilk kez halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bu ilk ismin de Sayın Başbakanımızın olmasını tabii ki de arzu ederiz ama bu, istişareden sonra ortaya çıkacak." 

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'ya hayırlı olsun dileklerini ileten Şahin, başarılı seçim kampanyası sonucunda herkesi sevindiren başarı elde ettiğini anlattı.

Daha sonra AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ile Yortan Belde Belediyesini ziyaret eden Şahin, Eflani ilçesine geçti.
banner5

Yorum Gönder

@name x