Akçakoca'da AK Parti Belediye Başkanlığı Aday Adayları Belirleniyor
banner40

banner39

Akçakoca'da AK Parti Belediye Başkanlığı Aday Adayları Belirleniyor

13 Eylül 2013 Cuma 09:48

Akçakoca'da AK Parti'den belediye başkan aday adayları belirlenmeye başladı.

Akçakoca'da AK Parti Belediye Başkanlığı Aday Adayları Belirleniyor
 Akçakoca'da AK Parti'den belediye başkan aday adayları belirlenmeye başladı. Eczacı Cüneyt Yemenici ile Ziraat Mühendisi Ali Uzun Belediye Başkanlığı için aday adaylıklarını açıkladılar. 

Ali Uzun, Belediye Başkanlığına aday olduğunu, "Doğduğum ve yetiştiğim topraklara meslek hayatımda edindiğim bilgi,birikim ve tecrübelerimle beraber vefa borcumu ödemek için aday oluyorum. 22 yıllık meslek hayatımda Akçakoca'nın en büyük geçim kaynağı olan tarımsal üretimi fındığın daha iyi nasıl gelir getirebileceği ve ek olarak ne tür tarımsal üretim yapabileceğimiz konusunda bir çok çalışmalarım oldu.Tarımsal kalkınma kooperatifleri,Köylere hizmet getirme birlikleri ve bir çok özel firmada ziraat mühendisi, tarımsal danışman ve sorumlu yönetici olarak çalıştım. Yerel yönetimler kendi rutin faaliyetleri dışında alternatif hizmet üretme ve bölgesel kalkınma projelerine de yönelmeli. Aday adaylığı süreci ve nasip olursa adaylık süreci boyunca projelerimizi halkımıza anlatma fırsatı bulacağız. Ben diğer aday arkadaşlara bu süreç boyunca başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kazanan Akçakoca olsun diyorum." sözleriyle ifade etti. 

AK Parti'den Akçakoca Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Ziraat Mühendisi Ali Uzun 1969 Akçakoca Yeşilköy doğumlu. 1987 Düzce İmam hatip ve 1994 Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu evli ve üç çocuk babası olan Uzun Arapça ve İngilizce biliyor. 1993 yılında Düzce'de serbest ziraat mühendisi olarak çalışma hayatına başlayan Ali Uzun Düzce ve Akçakoca'dabir çok tarımsal faaliyetler konusunda çalışmalarda bulunmuş olup ; Halen Akdeniz Üniversitesi teknokent'de bir tübitak projesi olan yerli hibrit sebze tohumları ıslah ve üretim projesinde yönetici olarak çalışan Ali Uzun Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 'Bitki Islahı ve Genetik' konusunda yüksek lisans yapıyor. 

Akçakoca'da tanınan Ezcacı Cüneyt Yemenici Ak Partili olarak Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu ifade ederek, "2009 yerel seçim sürecinden yaptığımız hatalardan gerekli dersleri çıkardık, artık hata yapma lüksümüz yok, 2014 yerel seçimlerinden sonra Akçakoca'yı AK kadrolar yönetecek" dedi. 

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Akçakoca'da da partilerin aday adayları yavaş yavaş görücüye çıkmaya başladı. "Bu hizmet yarışında bende varım" diyen Eczacı Cüneyt Yemenici, Akçakoca'nın 2009'da kaybettiği iktidar gücüyle artık yeniden tanışması gerektiğini belirtti. 

Cüneyt Yemenici, "Bu işe girerken ailemin ve yakınlarımın görüşüne başvurdum. Ailemden ve dostlarımdan tam destek aldım. Sadece ailem değil, Akçakoca'nın bir çok bölgesinde bu desteği alıyorum. Toplumun her kesiminden gerekli desteği alacağıma da inancım tam. Bu karar tek başıma aldığım bir karar değil. Ben AK Parti terbiyesiyle büyümüş, parti disiplinin ne demek olduğunu bile
n biriyim. Partimizin Akçakoca'da aday adaylığı süreci başladığında aday adaylığımı resmileştireceğim. Partimizin yetkili organlarının vereceği karara tabiki saygılıyım, ama ben Akçakoca Belediye Başkan adayı olmayı arzu ediyorum" dedi. 

Ben Akçakoca'ya hizmetkar olmaya talibim diyen Ecz. Cüneyt Yemenici, "AK Parti kurulduğundan beri partinin içindeyim. 2005 yılından beri Akçakoca ilçe teşkilatı yönetim kurulunda çeşitli görevler aldım. Başkan vekilliği yaptım. Belediye başkan adaylığı düşündüğüm için son yönetim değişikliğinde görev almadım " dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x