AK Parti'liler ve AKP'liler
banner40

banner39

AK Parti'liler ve AKP'liler

24 Şubat 2014 Pazartesi 15:33

AK Parti Rize Milletvekili Karal: "İçimizde son zamanlarda böyle bir deyim çıkmaya başladı. 'AK Parti'liler ve AKP'liler gibi'. AKP'liler bırakıp gidiyor ama AK Parti'liler partisinin, liderinin ve genel merkezin görüşlerine saygı duymakta kusur etmiyor"

AK Parti'liler ve AKP'liler
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "İçimizde son zamanlarda böyle bir deyim çıkmaya başladı. 'AK Parti'liler ve AKP'liler gibi'. AKP'liler bırakıp gidiyor ama AK Parti'liler partisinin, liderinin ve genel merkezin görüşlerine saygı duymakta kusur etmiyor" dedi.
Karal, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçiminin sıradan bir belediye başkanlığı seçimi olmayacağını belirtti.

AK Parti'nin istişareye önem veren bir parti olduğunu ifade eden Karal, "Temel hedefimiz istişaredir. Aday belirleme sürecinde kesinlikle Rize milletvekilleri olarak görüşlerimiz ve düşüncelerimiz genel merkez tarafından sorulmuştur. Bizim düşüncelerimiz ve görüşlerimiz aday belirleme sürecinde tamamen ve tek başına gerçekleşmemiştir. AK Parti aday belirleme sürecinde çok farklı yöntemler uygulanmıştır" diye konuştu.

Karal, aday listelerini açıkladıktan sonra bazı siyasi partilerin, kendi listelerinde yer alamayan ve aday listelerinde kendisine yer verilemeyen kişileri kendi listelerine aldıklarını kaydederek, "Gerek belediye başkan adayı gerekse meclis üyesi adaylıklarına yer verdiler. Kitle partilerin ve Türkiye'nin çoğunluğuna hitap etmek isteyen siyasi partilerin kaderidir. Bunlar normal gelişmelerdir. Seçimlere 33 günlük bir süre kaldı. Bu süre içerisinde teşkilatlarımızın, hepimizin görevi listelere farklı sebeplerden dolayı giremeyen arkadaşlarımızı bir şekilde tekrar aynı şekilde partimize daha aktif şekilde kazandırabilmenin yollarını arayacağız" dedi.

Aday belirleme süresinde bazı kişilerin listenin iyi ve güzel olduğunu söylediğini ama bazı kişilerin eleştirdiğini dile getiren Karal, şöyle devam etti:

"Bu normaldir. Herkes istiyor ki o listeye ben de girmiş olayım. Burada herkesi memnun etmek mümkün değil. Ben milletvekiliyim, benim de önerdiğim bazı isimler listeye giremedi diye gönül koyma hakkım yok. Herkes görüşlerini ortaya koyar. Sonuçta bir değerlendirme yapılıyor. Ortaya bir şekil çıktıktan sonra doğru, yanlış ve eksik neyse ona herkes saygı duymak zorunda. Son zamanlarda AK Partililik bunu gerektiriyor diyorum, bazı arkadaşlarımız maalesef AKP'lilik yapıyor. İçimizde son zamanlarda böyle bir deyim çıkmaya başladı. 'AK Parti'liler ve AKP'liler gibi'. AKP'liler bırakıp gidiyor ama AK Parti'liler, partisinin, liderinin ve genel merkezin görüşlerine saygı duymakta kusur etmiyor."

Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim mitingleri kapsamında 21 Mart Cuma günü Rize'de miting yapacağını da sözlerine ekledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x