Adaylığı kabul edilmedi
banner40

banner39

Adaylığı kabul edilmedi

28 Şubat 2014 Cuma 10:35

CHP Artvin İl Başkanı Seçkin Kurt, partilerinden Murgul Belediye Başkan adayı olarak gösterdikleri Mehmet Yıldırım'ın adaylığının, AK Parti'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca kabul edilmediğini bildirdi

Adaylığı kabul edilmedi
Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, CHP'den Murgul Belediye Başkan adayı olarak gösterdikleri ve 2 dönemdir aynı ilçede belediye başkanlığı yapan Mehmet Yıldırım'ın adaylığına, Yıldırım'ın Rize Artvin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Üst Kurul Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevinden istifa etmediği gerekçesiyle Artvin İl Seçim Kurulu'nda itirazda bulunduğunu söyledi.
AK Parti'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu'nun Yıldırım'ın adaylığını kabul etmediğini anlatan Kurt, "Murgul Belediye Başkan adayımız Mehmet Yıldırım'ın 1 Aralık itibariyle Rize Artvin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Üst Kurul Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Bu nedenle AK Parti'nin İl Seçim Kurulu'na müracaatı üzerine söz konusu kurul Yıldırım'ın aday olamayacağına karar verdi. Bunun üzerine adayımız Yıldırım Ankara'ya giderek Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Buradan da kendisine aday olamayacağının söylendiğini öğrendik" diye konuştu.

Seçkin Kurt, Yıldırım'ın aday olamaması sebebiyle CHP'den Murgul Belediye Başkan adayını belirlemek için çalışmalara başladıklarını belirterek, cumartesi gününe kadar yeni adaylarını tespit edip Murgul'un bağlı olduğu Borçka İlçe Seçim Kurulu'na bildireceklerini ifade etti.

Halen CHP'den Murgul Belediye Başkanı olan ve 2 dönemdir bu görevi yürüten Yıldırım,  Murgul ilçesi Korucular köyünde 1961 yılında dünyaya geldi. 17 yıl Murgul'da esnaflık yapan ve bir süre CHP Murgul İlçe Başkanlığını da yürüten Yıldırım, 2004 ve 2009'daki yerel seçimlerinde CHP'den Murgul Belediye Başkanlığını kazanmıştı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yıldırım, 30 Mart Yerel Seçimler için CHP'den üçüncü kez Murgul Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmişti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x