Yeşil çayın yaptıklarına bakın
banner40

banner39

Yeşil çayın yaptıklarına bakın

09 Ekim 2014 Perşembe 14:17

Uzmanlar, antioksidan kaynağı olarak bilinen yeşil çayın, saç dökülmesine neden olan dehidrotestosteron hormonun üzerinde etkili olduğunu bildiriyor.

Yeşil çayın yaptıklarına bakın
Antioksidan kaynağı olarak bilinen yeşil çayın, saç dökülmesine neden olan dehidrotestosteron (DHT) hormonu üzerinde etkili olduğu, kepeği önleyerek, yeni saç kökü oluşumu sağladığı bildirildi.
 
YENİ SAÇ KÖKÜ OLUŞTURUYOR
 
Yeşil çayın saç sağlığı üzerindeki etkilerini belirlemek için laboratuvarlarında yaptıkları çalışmalarda, yeşil çayın protein seviyesini artırdığını, antioksidan özelliği sayesinde kafa derisini enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirlediklerini kaydeden Sam, şunları söyledi:

“Saç dökülmesine neden olan dehidrotestosteron (DHT) hormonun üzerinde etkisi ispatlanan yeşil çay, yeni saç kökü oluşturuyor, çok sayıda kişinin kurtulmak için büyük mücadele verdiği kepek sorununu gideriyor. Yabancı kaynaklar da yeşil çayın trikoloji biliminde etkisini ispatlayan araştırmalara imza atıyorlar.

Güney Kore’de bulunan Seul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de 2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre yeşil çayın içinde bulunan epigallocatechin-3-galat’ın (EGCG) saç hücrelerini güçlendirdiği ortaya çıktı. Burada saç folikülleri EGCG ile birlikte teste tabi tutularak çeşitli deneyler yapıldı. Bu deneylerin sonucunda ise EGCG’ın saçlardaki uzama sürecine olumlu yönde katkı sağladığı görüldü.”
 
7 BİN YILDIR KULLANILIYOR
 
Güney Kore’nin yanı sıra ABD’de de yeşil çay ile ilgili çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Talat Sam, Maryland Üniversitesi tarafından yapılan tarihi kazılarda MÖ 5000 yılında bile yeşil çaydan bahsedilen kalıntılar bulunduğunun altını çizdi.

Sam, “ABD’de saç dökülmelerini önlemede yeşil çayın etkisi üzerinde yapılan deneyde saç dökülmesi problemi yaşayan iki grubun bir kısmına 6 ay boyunca su, bir kısmına da 6 ay boyunca yeşil çay içirildi. Sonrasında bu iki grup karşılaştırıldı ve altıncı ayın sonunda yeşil çay içen grubun saçlarında yüzde 33 oranında güçlenme ve yeni saçlar oluştuğu gözlendi” dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x