Vali Yardımcısından örnek davranış
banner40

banner39

Vali Yardımcısından örnek davranış

04 Şubat 2014 Salı 13:07

Gümüşhane'nin ilk kadın Vali Yardımcısı Meral Uçar, Gümüşhane Devlet Hastanesine gelerek bütün organlarını bağışladı

Vali Yardımcısından örnek davranış
Meral Uçar, organ bağışında bulunmak amacıyla geldiği Gümüşhane Devlet Hastanesinde Başhekim Yavuz Çakıroğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aziz Ahmet Surel ve Organ Bağışı Organizatörü Erdinç Avşar ile bir süre sohbet edip organ bağışı konusunda bilgi aldı. Ardından bütün organlarını bağışlayan Uçar'a, Avşar tarafından bağış evrakı imzalatılarak "organ bağışı kartı" verildi.
Uçar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kültüründe ve inancında sahip olunanın ihtiyacı olanlarla paylaşılmasının var olduğunu belirterek, "Öldükten sonra fayda sağlamayacak organlarımızın, ihtiyacı olan insanlarla paylaşılması çok güzel bir duygu" dedi.

Bağışlanan organların bir insanın hayatını sürdürmesine vesile olmasının her hangi bir kelime ile tarifinin mümkün olmadığını ifade eden Uçar, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığının da organ bağışı konusunda yaptığı açıklamalar çok net. Dinimiz açısından da organ bağışının hiçbir sakıncası yok. Bu nedenle vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya, empati yapmaya, kendi başımıza gelmeden böyle bir girişimde bulunmaya davet ediyorum. Umarım, benim yaptığım bu organ bağışı diğer insanlara da örnek ve çıkış noktası olur. Çoktandır böyle bir bağış yapmak aklımdaydı ama bu güne kısmet oldu. Gümüşhane’de bağışta bulunmak kısmetmiş. Organ bağışı bir toplumsal sorumluluktur. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Beyin ölümü gerçekleştikten sonra bağışladığı organlar alınacak olan Vali Yardımcısı Uçar’ın organ bağışı ile Gümüşhane’de organ bağışında bulunan kişi sayısının 45’e çıktığı belirtildi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x