Türk Kızılayı’nın Afetlere Karşı Depoları Hazır
banner40

banner39

Türk Kızılayı’nın Afetlere Karşı Depoları Hazır

22 Ekim 2013 Salı 09:18

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Yılmaz: "Depolarımız dolu fakat halkımızın olası afetlere karşı hazır bulunması gerekli" "Olası bir afette sadece Türk ...

Türk Kızılayı’nın Afetlere Karşı Depoları Hazır
Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, depolarının dolu olduğunu, halkın da afetlere hazır bulunması gerektiğini belirterek, "Olası bir afette sadece Türk Kızılayı ve hükümetimizin yaptığı hazırlıklar yeterli gelmeyebilir bu yüzden tüm yurttaşlarımızın gerekli hazırlıkları yapmaları ve afet bilincini edinmesi gerekli" dedi.

Yılmaz,Türkiye'de doğal afet gerçeği olduğunu, halkın bu bilinçle hareket etmesini öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, lojistik merkezinin malzeme açısından doluluğa ulaştığını, malzemelerin beklerken zarar görmemesi, haşerelerden korunması için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Merkezimizde şu an 5 bin 345 çadır, 34 bin 900 battaniye, 8 bin 746 mutfak seti, 5 bin çadır ve bin 653 ısıtıcı bulunuyor. Bu malzemeler özenle korunarak olası afete yönelik hazır tutuluyor. Bizim hazırlığımız olası bir afette mağdur duruma düşecek yurttaşlarımız için. İnsanların mağdur olmamak için 'neler yapabiliriz' noktasından hareket ederek, güvenliklerini ve güvenli yaşam için neler yapabileceklerini araştırmaları gerekiyor. Depolarımız dolu fakat halkımızın olası afetlere karşı hazır bulunması gerekli. Olası bir afette sadece Türk Kızılayı ve hükümetimizin yaptığı hazırlıklar yeterli gelmeyebilir, bu yüzden tüm yurttaşlarımızın gerekli hazırlıkları yapmaları ve afet bilincini edinmesi gerekli." 

"Temennimiz ülkemizde herhangi bir afet yaşamaması" diyen Yılmaz,  "Bizler vatandaşlarımız için buradayız, çalışmalarımızı afetlere yönelik yürütüyoruz. Gönül ister ki hiç afet yaşanmasın fakat afetler Türkiye'nin gerçeği" ifadesini kullandı. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x