Türk atasözünü doğrulayan araştırma
banner40

banner39

Türk atasözünü doğrulayan araştırma

04 Nisan 2014 Cuma 10:07

Eğer saatlerce koştuğunuz için spora dair görevinizi tamamladığınızı düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre haftada 2-3 saat koşanların ömürlerinin kısaldığını ortaya çıkardı. Ancak ilginç bir şekilde hiç koşmayanlarla, çok fazla koşanlarda durum aynı. En uzun ömürlü olanlar ise orta derecede egzersiz yapanlar. Bu araştırma ise akıllara 'Çok koşan çabuk yorulur' atasözünü getirdi.

Türk atasözünü doğrulayan araştırma
Uzmanlara göre bu durumun nedeni ise kardiyovasküler yani kalp hastalıkları değil. Kardiyovasküler Araştırma Ensitüsü'nden uzmanlar, Pensilvanya eyaletinde sürekli koşu yapan 3 bin 800 kişi üzerinde araştırma yaptı. Araştırmaya katılanların yaş ortalaması ise 46'ydı ve haftada 32 kilometreden daha fazla koştuklarını söylüyordu.
"NEDENİNİ BİLMİYORUZ AMA FAZLA KOŞANLARIN ÖMRÜ KISALIYOR"

Ayrıca deneklerin kolesterol seviyeleri, sigara içip içmedikleri ve tansiyonları da kaydedildi.  Bütün bu faktörler neden daha fazla koşanların ömürlerinin kısaldığını açıklamıyordu. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Dr. Martin Matsumura, insanlara "koşmayın" demediklerini ancak çok fazla koşmanın iyi bir şey olmadığını söylüyor. Dr. Matsumura, "Hala anlamadığımız şey gerçekten ortalama derece koşanların ömrünün neden fazla koşanlardan daha uzun olduğu." dedi. 
banner5

Yorum Gönder

@name x