Tokat'ta "Ergen Sağlığı Sempozyumu" düzenlendi
banner40

banner39

Tokat'ta "Ergen Sağlığı Sempozyumu" düzenlendi

26 Haziran 2014 Perşembe 10:23

Tokat'ta "Ergen Sağlığı Sempozyumu" düzenlendi.

Tokat'ta "Ergen Sağlığı Sempozyumu" düzenlendi
Gazi Osman Paşa Lisesinin konferans salonundaki sempozyumda konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, ergenlerde öfke ve saldırgan davranış yönetimi, bağımlılık yapıcı madde kullanımı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
Ergenlikte olması gerekenin yaşandığını belirten Derman, "Öfke ve saldırganlık varsa ergenlerin bünyelerinden kaynaklanmıyor. Yetişkinler tarafından ergenlerin bu davranışları, bu şekilde isimlendirildiği için böyle bir tablo ortaya çıkıyor" dedi.

Derman, insanların ergenliğin bütün temellerini çocukluk dönemi içerisinde aldığını söyledi.

Ergenlikte dürtü kontrol zorluğu yaşandığını belirten Derman, şöyle konuştu: 

"Hiçbir insan çatışmadan bireyselleşemez. Çatışma derken kavgayı kastetmiyorum. Annenin, babanın 'beyaz' dediğine bir çocuk 'siyah' diyerek büyür. Sakın ola ki bunu bir isyan, bir başkaldırı olarak değerlendirmeyin. Asla da köprüleri atmayın, yıkmayın. Bizim amacımız bu dönemdeki bu dürtü kontrol zorluğunu nasıl frenleyebileceğimizi bulmaktır."

Daha sonra, diğer bazı akademisyenler bildiri sundu.

Sempozyumu, Tokat Vali Yardımcısı Coşkun Açık, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da izledi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x