Obeziteyle mücadele çalışmaları
banner40

banner39

Obeziteyle mücadele çalışmaları

13 Ocak 2014 Pazartesi 13:48

Gümüşhane Valisi Mayda: "Hareketsizlikten kaynaklanan fazla kilolar çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor"

Obeziteyle mücadele çalışmaları
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, hareketsizlikten kaynaklanan fazla kiloların, çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğünce Kıbrıs Çarşısı'ndaki Toplum Sağlığı Merkezinde hizmete giren Obezite Danışmanlık Hizmet Biriminin tanıtımı yapıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, dünyada teknolojinin gelişmesiyle her türlü araç ve gerecin insanlığın hizmetine sunulduğunu belirterek, "Özellikle yeni yetişen nesil arabalarla seyahat ediyor, asansör ve yürüyen merdivenlerle üst katlara çıkıyor. Bir taraftan teknolojinin nimetlerinden faydalanırken farkında olmadan geleneklerimizi de bir tarafa bırakıyor. Geçmişte okula yürüyerek giderken şimdi servis araçlarıyla gidiyor. İş yerine yürüyerek giderken artık arabayla gidilip geliniyor. Dolayısıyla toplum olarak ve dünyada da genel temayül daha az hareket edilir oldu. Bu hareketsizlikten kaynaklanan fazla kilolar çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden oldu" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının hareketsizlikle, obezite ile mücadelede önemli adımlar attığını dile getiren Mayda, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bugün uygulamaya koyduğumuz obezite danışma hizmetleri ile insanlarımızı biraz daha hareket ettirmek, fazla kilolara karşı önerilerde bulunulacak. Toplum olarak bizdeki kilonun beslenmeden ziyade hareketsizlikten kaynaklandığı düşüncesindeyim.  Toplum olarak hareket kabiliyetimiz gittikçe azalıyor. Çeşitli spor aktiviteleriyle bu kilolarımızı telafi etmemiz mümkündür. Herkesi sağlıklı hale getirmemiz mümkün."

Kendisinin de kilosunu tarttırdığını ve boyunu ölçtürdüğünü belirten Vali Mayda, "Biraz fazlalık söz konusu, biraz daha hareket edeceğiz, köy gezilerini, inşaat denetimlerini biraz daha fazla gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan ise Gümüşhane'de obezite ile mücadele konusunda halkı bilinçlendirmek için Toplum Sağlığı Merkezlerinde obezite danışmanlık hizmetlerinden vatandaşların yararlanabileceğini söyledi.

Tartılan ve boyunu ölçtüren Vali Mayda'ya fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla adım ölçer cihazı verildi.

Obezite Danışmanlık Hizmetleri tanıtımına Vali Mayda'nın yanı sıra Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, önce tartıldı, boyları ölçüldü ve kendilerine adım ölçer cihazı dağıtıldı.
banner5

Yorum Gönder

@name x