O hastalıklar artık Samsun'da incelenecek
banner40

banner39

O hastalıklar artık Samsun'da incelenecek

31 Ocak 2014 Cuma 14:35

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde kurulan "sindirim sistemi motilite ünitesi" ile Karadeniz Bölgesi'ndeki sindirim sistemi bozukluklarının kısa sürede teşhis ve tedavisi yapılıyor

O hastalıklar artık Samsun'da incelenecek
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde kurulan "sindirim sistemi motilite ünitesi" ile Karadeniz Bölgesi'ndeki sindirim sistemi bozukluklarının kısa sürede teşhis ve tedavisi yapılıyor.
OMÜ Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez sindirim sistemi hareket bozukluklarının kısa sürede teşhis edebileceği bir ünite kurduklarını söyledi.

Sindirim sistemi hareket bozukluklarının tanısında kullanılan ünitenin bölgedeki büyük bir eksikliği gidereceğini belirten Bektaş, şöyle devam etti:

"Ülkemiz sindirim sistemi hastalıkları açısından çok büyük çeşitlilik göstermekte. Dahiliye polikliniğine başvuran hastaların en az yarısında sindirim sistemine ait yakınmalar mevcut. Günümüzde tıp alanındaki araştırmalarda ve sağlık hizmetlerinde kalite organizasyonu ve profesyonellik vazgeçilmez bir gerçek. Gastroenteroloji, özel deneyim, bilgi ve beceri gerektiren bir bilim dalı. Bu nedenle bölümde özel olarak eğitim alan bir ekiple 'sindirim sistemi motilite ünitesi' kuruldu. Bölgemizdeki sindirim sistemi hareket bozukluklarını kısa sürede tespit edeceğiz. İnsanlarımızın Ankara ya da İstanbul gibi şehirlere gitmesine artık gerek yok. Bütün teşhis ve tedavi işlemlerinin tamamı kısa sürede hastanemizde gerçekleştiriliyor."

- Hekim ve hastalara kolaylık 

Prof. Dr. Bektaş, ünitenin çok kapsamlı olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:

"İnce bağırsak hastalıklarının, özellikle de kanamaların tanısı ve tedavisi için kurduğumuz ünite hastalara ve hekimlere büyük kolaylık sağlıyor. İnce bağırsağın uzunluğu nedeniyle endoskopik muayene sabır ve kayda değer bir beceri ister. Bu kapsamda kurduğumuz ünite ile bölgemizde büyük bir eksikliği  gidermiş olduk. Söz konusu ünite ile ayrıca kanamalı kalın ve ince bağırsakları, bağırsak tümörlerini ve kanserli tümörleri kısa sürede belirleyeceğiz. Bu bakımdan da ayrı bir önem taşıyor." 

Ünitenin 6 ay önce kurularak test uygulamasına başladığını dile getiren Bektaş, daha önceden sadece kalın bağırsak ve mideye ulaşılırken bu sistemle ince bağırsakların görüntülemesinin de rahatlıkla yapılabildiğine dikkati çekti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x