"Mutlu Hasta Mutlu Aile" Projesi
banner40

banner39

"Mutlu Hasta Mutlu Aile" Projesi

28 Kasım 2013 Perşembe 13:13

Gümüşhane Sağlık Müdürü Boşnak: “Hasta yakınlarıyla iletişimde olmak, bilgi ve bilinçlenmeyi sağlamak, çıkabilecek problemleri gidermeyi amaçlıyoruz”

"Mutlu Hasta Mutlu Aile" Projesi
Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Sosyal Destek Programı kapsamında hazırladıkları "Mutlu Hasta Mutlu Aile" projesi ile hasta yakınlarıyla iletişimde olmayı, bilgi ve bilinçlenmeyi sağlamayı, çıkabilecek sorunları gidermeyi amaçladıklarını söyledi.
Boşnak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasta ve yaşlılar için bakım faaliyetlerinin doğru uygulanmasının ciddi önem taşıdığını belirterek, "Bakım faaliyetleri uygulanırken yapılan yanlış uygulamalar, hastaların hastaneye yatmasına veya hastanedeki yatış sürelerinin uzamasına neden olmakta, bu da aileleri ekonomik ve sosyal açıdan zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğünden alınan istatistiki verilere göre il genelinde 404 hastanın evde bakım hizmeti aldığını ifade eden Boşnak, "Bölgemizde hasta bakımıyla ilgili kişilerin bilgi ve becerilerini geliştirebilecek eğitim kurumu bulunmamaktadır. Bu nedenle 'Mutlu Hasta Mutlu Aile' projesini hazırlayarak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla 18-35 yaş arası 20 kişiye hasta ve yaşlı hizmetleri, hasta ve yaşlı refakatçi eğitimi pratik ve teorik olarak toplam 620 saat eğitim verilmektedir. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir" diye konuştu.

120 hanede yaşayan yaşlı ve hastalara hizmet verilecek 

Boşnak, eğitimini tamamlayan kursiyerlerin, merkezde 120 hanede yaşayan hasta ve yaşlı kişileri gezeceklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Hasta ve yaşlı yakınlarını bilgilendirecek ve bilinçlendirecektir. Hastanın ve yaşlıların daha sonraki yıllarda alacağı bakım kalitesinin artırılması ve bakımın süreklilik kazanması sağlanacak. Bakıma ihtiyacı olan kişinin ve bakıcısının karşılaştıkları sorunlar, her iki tarafın da psikolojik ve sosyal yaşantısını olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak amacıyla Müdürlüğümüzce görevlendirilecek sosyal çalışmacı ve psikoloğun çalışmaları olacaktır. Bu şekilde özellikle de hasta bakıcılarının yaşadıkları psikolojik ve sosyal problemler aşılmaya çalışılacaktır."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x