“Koca ciğer“le akciğer kanseriyle mücadeleye dikkat çekiliyor
banner40

banner39

“Koca ciğer“le akciğer kanseriyle mücadeleye dikkat çekiliyor

19 Nisan 2016 Salı 12:14

Giresun'da "koca ciğer" maketi sergileniyor. Maket, Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanlığınca halkı bilinçlendirmek amacıyla Atatürk Meydanı'nda sergilendi.

“Koca ciğer“le akciğer kanseriyle mücadeleye dikkat çekiliyor
  Giresun'da "koca ciğer" maketi sergileniyor.
Maket, Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanlığınca halkı bilinçlendirmek amacıyla Atatürk Meydanı'nda sergilendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Fazlı Özden, gazetecilere yaptığı açıklamada, maketle akciğer kanserinde tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Özden, maketin 22 Nisan Cuma gününe kadar sergileneceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Akciğer kanseri, kanser türleri arasında erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci, kadınlardaysa ikinci kanser türü. Dünyada her yıl ortalama bir milyon 300 bin kişi, bu kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Akciğer kanserinde tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla bu maketi sergiliyoruz."

Akciğer kanserine neden olan birinci faktörün sigara kullanımı olduğuna işaret eden Özden,"Akciğer kanseriyle mücadelede en doğru, en temel yaklaşım sigara kullanmamak, ya da bırakmaktır." dedi. 

Fazlı Özden, yeni nesillerin sigaraya başlamamaları için farkındalık oluşturacaklarını, sigaranın zararları, astım, kronik hastalıklar, bronşit gibi bir takım rahatsızlıklarla ilgili bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x