Her 5 ölümden 2'si kalpten
banner40

banner39

Her 5 ölümden 2'si kalpten

30 Eylül 2014 Salı 17:45

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Türkiye'de 2013'te hayatını kaybeden her 5 kişiden 2'sinin ölüm nedeni kalpdamar hastalıklarıyla ilişkili

Her 5 ölümden 2'si kalpten
Sağlık Bakanlığı, "Türkiye'de 2013'te hayatını kaybeden her 5 kişiden 2'sinin kalpdamar hastalığına bağlı nedenlerden öldüğünü" bildirdi. Bakanlıktan, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, kalp ve damar hastalıklarının küresel olarak tüm dünyada bir numaralı ölüm nedeni olduğu belirtildi. Dünyada her 3 kişiden 2'sinin bulaşıcı olmayan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulanan açıklamada, bulaşıcı olmayan hastalıklar içerisinde ise her 3 kişiden birinin kalp ve damar hastalıklara bağlı yaşamını yitirdiği ifade edildi. Bu ölümlerin 7.3 milyonunun kalp krizinden kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
BİRİNCİ SEBEP ALIŞKANLIKLAR... 

"Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin artarak, 2030'da 23.3 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizde geçen yıl hayatını kaybeden her 5 kişiden 2'sinin kalpdamar hastalığına bağlı nedenlerden öldüğü görülmüştür. Hastalığa yakalanma riskini artıran, sigara, alkol, yahlış beslenme, hareketsizlik gibi yanlış davranış ve alışkanlıklar koroner kalp hastalığının yüzde 80'inden sorumludur."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x