Gözlerini kaybeden madenciye yardım eli
banner40

banner39

Gözlerini kaybeden madenciye yardım eli

04 Mart 2016 Cuma 09:49

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1992 yılında meydana gelen grizu faciasında gözlerini kaybeden maden işçisinin sağlık kontrolünden geçirilmesini sağladı - Görme engelli Kocaman: - "Tıp ilerlediğinde benim tedavimi yaptırırsa memnun olurum"

Gözlerini kaybeden madenciye yardım eli
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde 3 Mart 1992'de meydana gelen ve 263 kişinin öldüğü grizu faciasında gözlerini kaybeden 61 yaşındaki maden işçisi Şevket Kocaman'ın sağlık kontrolünden geçirilmesini sağladı.
Şahin, yaklaşık 2 ay önce ziyaret için gittiği Karabük'ün Yenice ilçesinde tanıştığı görme engelli Kocaman'ın tedavi olamadığını öğrenmesinin ardından danışmanlarına konuyla ilgilenilmesi talimatı verdi.

Kocaman, bunun üzerine facianın yıl dönümünde Ankara'daki özel bir hastaneye yatırıldı.

Hastanede yapılan sağlık kontrolünde Kocaman'ın, görme yeteneğini bugünkü imkanlarla geri kazanamayacağı belirlendi.

Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada gözlerini kaybettiğini anımsattı.

O günden sonra yaşamına yüzde 100 görme engelli olarak devam etmek zorunda kaldığını belirten Kocaman, şöyle konuştu:

"Hayatımı 24 yıldır görmeden devam ettiriyorum. Bu hayat mücadelemde en büyük destekçim eşim oldu. 4 çocuğum var. Ama onlar da kendi ailelerini kurduğu için bana fazla destek veremiyor. Yaşamıma eşimin sayesinde devam ediyorum."

Yaşadığı ilçeyi ziyareti sırasında tedavisinin gerçekleştirilebilmesi için Şahin'e ricada bulunduğunu aktaran Kocaman, "Dün kendisini ziyarete gittim. Allah razı olsun bizimle son derece yakından ilgilendi. Kendisi beni özel hastaneye doktora götürdü. Orada muayene oldum. Muayeneden sonra da doktorla özel görüştü" ifadesini kulandı.

Kocaman, doktorların tedavisinin şu anki tıp imkanlarıyla yapılamayacağını ifade ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ama ilerleyen zamanlarda gelişme olabileceğini söylediler. Şu anda tedavimin devamı gelmiyor. İnşallah ileride tıp ilerleyince tedavi olabilirim. Tıp ilerlediğinde benim tedavimi yaptırırsa memnun olurum. Mehmet Ali Şahin bizimle son derece yakından ilgilendi. Bizi çok memnun etti. Kendisi sağ olsun. Allah ondan bin kere razı olsun."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x