Giresun'da 60 Bin Kişi Kanser Taramasından Geçirilecek
banner40

banner39

Giresun'da 60 Bin Kişi Kanser Taramasından Geçirilecek

25 Ekim 2013 Cuma 13:52

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazlı Özden, Giresun’da 60 bin kişiyi kanser taramasından geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Giresun'da 60 Bin Kişi Kanser Taramasından Geçirilecek
Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazlı Özden, Giresun'da 60 bin kişiyi kanser taramasından geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Özden, yaptığı açıklamada, kanserde erken tanının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Müdürlük olarak kanser vakalarının erken teşhis edilmesi için Giresun'da seferberlik başlattıklarını kaydeden Özden, "Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) toplum tabanlı taramalara başladık. Hedefimiz 60 bin kişiyi kanser taramasından geçirmek" dedi.

Bir araç kiralayarak Giresun genelinde kanser taramasından geçirilecek kişileri KETEM'e taşıdıklarını ifade eden Özden,"Taramalarımızı il geneline yaydık. İl genelinde belirlediğimiz kişilere posta veya personelimiz kanalıyla mektuplarla ulaşıyor, kendilerini KETEM'e kanser taramasına davet ediyoruz. Uzak ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı ise kanser taramalarının yapılması için merkezimize servisle getiriyor, işlemlerinin ardından yine evlerine bırakıyoruz. Onların mutlaka bu imkandan yararlanmaları için her türlü imkanı kullanıyoruz. Böylelikle kanser vakalarını erken teşhis etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

KETEM'de meme, serviks ve kolon kanseri taramalarının yapıldığını 30 ila 70 yaş grubu arasındaki insanların yaş ve risk gruplarına göre kanser taramalarından geçirildiğini aktaran Özden, gelecek yıl DOKAP'a sundukları projelerinin kabul görmesi durumunda kanser taramalarını özel bir araç vasıtasıyla ilçelerde yapacaklarını sözlerine ekledi. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x