Genç kızın organları altı kişiye şifa olacak
banner40

banner39

Genç kızın organları altı kişiye şifa olacak

10 Eylül 2013 Salı 09:53

Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen Nurce Gizem Erdermir'in (21) organları bağışlandı. Organlar, çeşitli hastanelerdeki altı hastaya gönderildi. Geçen perşembe günü evinde baygın halde bulunan Erdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi...

Genç kızın organları altı kişiye şifa olacak
Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen Nurce Gizem Erdermir'in (21) organları bağışlandı. Organlar, çeşitli hastanelerdeki altı hastaya gönderildi.

Geçen perşembe günü evinde baygın halde bulunan Erdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Dört gün süren tedaviye rağmen dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Çanakkale Organ Bağış Koordinatörü Dr. Azem Ülkü ile irtibata geçen ailesi, kızlarının organlarını bağışlayacaklarını bildirdi. İncelemenin ardından Erdemir'in akciğeri İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi, korneaları Beyoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğeri ve iki böbreği ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Organları çıkarma ameliyatına 20 kişilik bir ekibin katıldığı belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren Dr. Ülkü, Erdemir ailesinin çok önemli bir karar verdiğini söyledi. Organ bağışı ve nakli konusunun ne kadar önemli olduğuna dair tekrar bir farkındalık oluştuğunu ifade eden Ülkü, "Aile, çok önemli bir karar verdi. Kızları henüz 21 yaşında hayata veda etti ancak Gizem'in organları, hasta yataklarında tedavi bekleyen hastalara umut oldu. Gizem, yeni bedenlerde tekrar hayat bulacak." dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x