Dünya Kalp Günü
banner40

banner39

Dünya Kalp Günü

03 Ekim 2016 Pazartesi 09:31

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünce Dünya Kalp Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Atakum Çobanlı Halk İskelesi'nde toplanan grup, önce kalp şekline gelerek havadan drone ile fotoğraf çektirdi ardından Bandırma Vapuru'nun bulunduğu alana ulaşmak üzere bisikletleriyle hareket etti.

Dünya Kalp Günü
  Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünce Dünya Kalp Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.
Atakum Çobanlı Halk İskelesi'nde toplanan grup, önce kalp şekline gelerek havadan drone ile fotoğraf çektirdi ardından Bandırma Vapuru'nun bulunduğu alana ulaşmak üzere bisikletleriyle hareket etti.

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hızlı Davran Hayatı Kurtar" sloganıyla yapılan etkinliği farkındalık yaratmak için düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'de her 10 ölümden 4'ünün kalp krizi nedeniyle oluştuğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısı belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleşmektedir. Kalp krizi sırasında kalbe gelen kan akımı bozulmaktadır. Kalbe gelen kan akımının eski düzeyine gelmesi ne kadar gecikirse kalpte oluşan hasar o kadar artmakta, kişi hayatını kaybedebilmekte veya ileriki yaşamında yaşam kalitesini bozan sorunlarla karşılaşmaktadır." dedi.

Kalp krizi geçiren kişi için tedaviye başlanıncaya dek geçen sürenin önemine işaret eden Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Bu nedenle kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişmek hayati önem taşımaktadır. 'Hızlı Davran Hayatını Kurtar' temalı 2016 yılı Dünya Kalp Günü nedeniyle yapılan çalışmalarda halkımızın farkındalığını artırmak amacıyla iki temel hedefimiz bulunmaktadır. Toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesi ve acil durumlarda 112'yi arayarak hastaneye ambulans ile gitmelerinin, böylece uygun tedaviye erişiminin sağlanmasıdır."

Kasapoğlu, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunun altını çizerek, sağlıklı kalmak ve kalp ve damar hastalığına yakalanma riskinden uzak durmak için sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğe, Samsun İl Sağlık Müdürü Vekili Hatice Öz, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü personeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ile Ekolojik Bisiklet Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x