Doktor Telli, Mantar Zehirlenmelerine Karşı Uyardı
banner40

banner39

Doktor Telli, Mantar Zehirlenmelerine Karşı Uyardı

24 Ekim 2013 Perşembe 11:25

Dr. Hasan Telli, ağaçların arasında yetişen mantarların zehirsizlerini zehirlilerinden ayırmanın çok güç olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

Doktor Telli, Mantar Zehirlenmelerine Karşı Uyardı
Dr. Hasan Telli, sonbahar aylarında yağışların bol olduğu mevsimlerde, ağaçlıklar arasında, kendiliğinden yetişen mantarların zehirsizlerini zehirlilerinden ayırmanın çok güç olduğunu belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Karabük Eflani Aile Sağlığı Merkezi sorumlu hekimlerinden Dr. Hasan Telli, vatandaşları doğada yetişen mantarları yememeleri konusunda uyardı. Telli, "Mantar zehirlenmesi doğal alanda yetişen yapısında zehirli maddeler bulunan mantarların tüketilmesiyle oluşan, ölümle de sonuçlanabilen ciddi bir zehirlenmedir." dedi.

Vatandaşların doğada yetişen bilmedikleri mantarları kesinlikle yememeleri gerektiğini ve zehirlenme vakalarına, kişilerin zehirli mantarları tanımamaları veya çok iyi tanıdıklarını zannetmeleri ve halk arasındaki bazı yanlış yaygın inanışların sebep olduğunu belirten Telli, "Bazı mantar türlerinin yenmesini takiben bulantı, kusma, ishal, ateş, nabız artışı, karın ağrısı ile daha sonra karaciğer ve böbrek bozuklukları ile bu organların bozukluklarına bağlı belirtiler şeklindedir. Sonuçta koma ve ölüm de söz konusu olabilmektedir." dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x