Doğum yardımı Samsun'da başladı
banner40

banner39

Doğum yardımı Samsun'da başladı

22 Mayıs 2015 Cuma 11:51

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Doğum Yardımı” programının 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başladığını bildirdi.

Doğum yardımı Samsun'da başladı
Balcı, yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarına, birinci çocuğu için 300 lira, ikinci çocuğu için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 lira tutarında doğum yardımı yapılacağını söyledi.
Doğum yardımının 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında doğan çocuklar için verileceğini belirten Balcı, "Bu tarihten önce doğan çocuklar bu yardımdan yararlanamayacak. Ancak yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılacak" dedi. 

Doğum yardımının annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacağını, aksi takdirde babaya yapılacağını ifade eden Balcı, şunları kaydetti.

"Merkezde yaşayan vatandaşlarımız İlkadım ve Atakum sosyal hizmet merkezine başvuruda bulunarak bu haktan yararlanabilirler. İlçelerde ikamet eden vatandaşlarımız için kolaylık olsun diye ilçelerde bulunan kuruluşlarımızı devreye soktuk ki vatandaşlarımız yardımdan yararlanmak için merkeze kadar gelmek zorunda kalmasınlar. İlçelerde oturan vatandaşlarımız en yakın sosyal hizmet merkezi veya huzurevine giderek bu haktan faydalanabilir."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x