Bölgenin 40 Bin Ünite Kan Açığı Var
banner40

banner39

Bölgenin 40 Bin Ünite Kan Açığı Var

04 Nisan 2013 Perşembe 14:19

Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Müdürü Serdar Bayram, "Samsun, Sinop, Amasya, Ordu ve Tokat bize bağlı."

Bölgenin 40 Bin Ünite Kan Açığı Var
Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Müdürü Serdar Bayram, "Samsun, Sinop,Amasya, Ordu ve Tokat bize bağlı. Bu bölgenin ihtiyacı 100 bin ünite civarında. Biz bunun 60 bin ünitesini 2012 yılı sonu itibariyle topladık. 40 bin ünite civarında noksanımız var" dedi.

Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Müdürü Serdar Bayram, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'yı makamında ziyaret etti. 5-6- 7 Nisan tarihlerinde Bafra'da kan bağışı kampanyası başlatacaklarını ifade eden Serdar Bayram, Kaymakam Katırcı'ya kan merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayram, "2005 yılında başlatılan kampanya kapsamında gönüllü olarak 250 bin ünite kan bağışı toplanırken, bu sayı geçen yıl itibarıyla 1 milyon 476 binlere ulaştı. Türkiye'nin ihtiyacı 2 milyon civarında, bu ihtiyaç giderek artıyor. Bu kan ihtiyacının karşılanması noktasında olması gereken de gönüllü kan bağışında bulunulması. Vatandaşlar kan lazım olduğunda kapı kapı dolaşmasınlar, mevcut kanlar bizim stoklarımızda bulunsun. Biz bu kanları hastanelere götürelim, hastalar kan bankasından bu kanları bulsunlar. Ülkemizde deprem gibi afet gibi büyük olaylar olduğunda büyük miktarda toplu kan ihtiyaçları olduğunda bunları karşılayabilelim. Samsun, Sinop,Amasya, Ordu ve Tokat bize bağlı. Bu bölgenin ihtiyacı 100 bin ünite civarında. Biz bunun 60 bin ünitesini 2012 yılı sonu itibarıyla topladık. Her geçen yıl kan bağışında artış var ama hala 40 bin ünite civarında noksanımız var. Bu anlamda bizim Bafra'da 5 bin ünite kan toplamamız lazım diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Ali Katırcı ise, "İnsanlarımıza kan verme alışkanlıklarını kazandırmamız lazım. Hem sağlık açısından rahatlama hem başka insanların ihtiyacının görülmesini sağlayacaktır. İnsanlarımızda genelde bir çekinme var, bunları aşmamız lazım. Programları ısrarla ve aralıklarla aynı alanlarda yapmakta yarar var. Kaymakamlık olarak bu konuda bize düşen görev neyse her zaman yanınızdayız" şeklinde konuştu.

Ziyarette Bafra Kızılay Şube Başkanı Osman Genç de hazır bulundu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x