Bir İş Yerinde 5 Kişi Organlarını Bağışladı
banner40

banner39

Bir İş Yerinde 5 Kişi Organlarını Bağışladı

27 Kasım 2013 Çarşamba 16:28

Görele’de bir sigorta acentesinde çalışan 5 kişi organlarını bağışladı.

Bir İş Yerinde 5 Kişi Organlarını Bağışladı
Görele Toplum Sağlığı Merkezi'nde Eğitim Sorumlusu Abdullah Çınar, organlarını bağışlayan Huriye Sarıoğlu, Ercan Keçeci, Şeyda Deniz Koca, Murat Cem Kasım ve Özlem Hebip'e organ bağışı kartlarını verdi.
Organlarını bağışlayanlardan Özlem Hebip, Türkiye’de birçok insanın organ nakliyle hayata bağlandığını ve organ bağışının çok önemli olduğunu söyledi.

Herkesin aklında soru işreti kalmaksızın organlarını bağışlaması gerektiğini belirten Hebip, “Görele Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Abdullah Çınar bizlere organ bağışını anlattı. Biz de iş yeri çalışanları olarak bu konuya duyarlı kalarak organlarımızı bağışladık. Bu olaya bizler gibi diğer işletme çalışanları da duyarlı olur ve organlarını bağışlar” dedi. 

Eğitim Sorumlusu Çınar ise bağışlanan her organla bir insana hayat verildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

''Organ bağışı bir insanın ölümünden sonra organlarını başka bir insan için kullanılmasına izin verilmesidir. Organ bağışıyla birlikte görmeyen bir insanın görmesini, hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlayabiliriz. Sağlıklı her insan bütün organlarını bağışlayabilir. İnsanın beyin ölümü sonrasında organların alınması işlemi konunun uzmanı doktorların bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve üniversite organ nakil merkezlerinde gerçekleştirilir.''

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x