Antibiyotik niyetine içilecek 8 kış çorbası
banner40

banner39

Antibiyotik niyetine içilecek 8 kış çorbası

15 Ekim 2014 Çarşamba 11:28

İşte önümüzdeki 6 ay antibiyotik niyetine içilecek 8 kış çorbası

Antibiyotik niyetine içilecek 8 kış çorbası
1. Kuşkonmaz çorbası

 
Eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanılan vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz.

Diğer sebzeler gücenmesin. Renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzeleri çorbaya katıp blenderdan geçirdikten sonra da servis edebilirsiniz.

2. Terbiyeli sebze çorbası

 
 
Yaz kış demeden sevdiğiniz ve mevsiminde olan arzu ettiğiniz sebzeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz sebze çorbası, hazmı kolaylaştırmanın yanı sıra besleyici ve düşük kalorili bir başlangıç.

3. Yeşil mercimek çorbası

 
 
Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün.

Yeşil mercimeğin tadı ve ev yapımı erişte ile nefis bir çorba tarifi çıktı ortaya.

4. Mercimek çorbası

 
 
Hazırlaması kolay, zamansız çorbalardan biri de “Mercimek Çorbası”dır.

Birçok sebzeyi içerdiği için sağlık habercisi de olan mercimek çorbası bu pratik tarif ile artık sofranızda.

Anne eli değmiş gibi, afiyet olsun.

5. Tavuk suyu çorbası
 
 
 
Şifa niyetine çorba tarifleri listemizde bugün en az şehriye çorbası kadar şifalı tavuk suyuna çorba tarifimiz var.

Mercimek çorbası ve ezogelin çorbasıyla birlikte restoran lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuk suyu çorbası diğer çorbalara bakıldığında görece bir kaşık daha lezzetlidir.

Ana yemek seçimini düşünün, bu akşamın çorbası belli oldu.

6. Tarhana çorbası 
 
 
 
Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir.

Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarımızı sunarak tarifimizi paylaşıyoruz.


7. Şehriye çorbası
 
 
 
Hastalığa şifadır ya çorba işte bu şifanın en güzellerinden biri de şehriye çorbasından gelir. Yapımı olabildiğine kolay, lezzeti nefistir. Şehriye çorbasının terbiyelisi de olur, arpalısı da. Kıymalı da pişirilir, domatesli de. Limon ile de servis yapılır, sirke ile de.

Anlayacağınız şehriye çorbasının lezzetine ulaşmak için birden çok yoldan gidilebilir. 
 
8. Ezogelin çorbası 
 
 
 
Türk mutfağına özgü, binlerce yıllık bir çorbayla karşınızdayız.

Ezogelin çorbası; bereketli, besleyici, lezzetli, pratik olmasının yanı sıra mercimek çorbası ile olan amansız rekabetiyle, bütün kebapçıların olmazsa olmaz çorbası olma özelliğini taşıyor.

Ezo gelin çorbasını Türk mutfak tarihine kazandıran ve çorbaya adını veren Gaziantep’in Uruş (Dokuzyol) köyünde yaşamış olan Ezo Gelin’e şükranlarımızı sunarız.

banner5

Yorum Gönder

@name x