Ambulansların depoları boştu
banner40

banner39

Ambulansların depoları boştu

05 Mart 2014 Çarşamba 09:16

Kafkas: "Türkiye'nin 600 ambulansı vardı. Bu ambulansların marka ve modelleri farklıydı ama bir ortak özellikleri vardı, mazot depoları boştu, lastikleri de kabaktı. Şimdi 3 bin 600 ambulansımız var"

Ambulansların depoları boştu
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, " "Türkiye'nin 600 ambulansı vardı. Bu ambulansların marka ve modelleri farklıydı ama bir ortak özellikleri vardı, mazot depoları boştu, lastikleri de kabaktı. Şimdi 3 bin 600 ambulansımız var" dedi.
Kafkas, Amasya'daki bir otelde düzenlenen toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz'den sağlık hizmetleriyle ilgili brifing aldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kafkas, Amasya'da 112 Acil Servis telefonlarının gereksiz meşgul edilmesini eleştirerek, konuyla ilgili yasal düzenleme yapmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Acil servislerin 24 saat hizmet verdiğini anımsatan Kafkas, "Biz bir tane hastamız, başı sıkışan bir vatandaşımız olursa ona nasıl yetişelim diye orada oturuyoruz. 2 bin 500 tane 'alo' var, bunun 100 tanesi doğru. Allah'tan korkmak lazım ya. Bu toplum bu kadar mı sapık üretiyor. 112 servisleri, bizim hayatımızı kurtarmak için koyduğumuz servisler. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir şey yok. Gereksiz aradın, yanlış aradın eyvallah. Bu, kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

Bu konuda toplumda duyarlılığın artırılması gerektiğini vurgulayan Kafkas, "Şimdi bir yasal düzenleme yapıyoruz. Bunlara ceza vereceğiz. İkincisinde arttıracağız, üçüncüsünde daha ağır ceza vereceğiz. Ama birinin ceza alması değil ki bizim derdimiz. Çağdaş dünya dedikleri, muasır medeniyet seviyesi dedikleri adam, 'siz bu işi nasıl yapıyorsunuz' diye bize gıpta ile baktıkları bir yerde, ne olursunuz bizim işimizi aksatmayın. Biz orada 24 saat sizin için varız" dedi.

Hastanelerin acil servislerinin de acil durumu olmayan poliklinik hastalar tarafından meşgul edildiğini, bu nedenle acil hastalara bakılmakta zorluk yaşandığını belirten Kafkas, şu uyarılarda bulundu:

"Alo diyorsunuz, istediğiniz saatte istediğiniz doktoru seçerek, muayene olma hakkınız var. Biz bunları kullanmıyoruz. Yoğunluğumuz ne zaman, akşam saatlerinde. Dükkanı kapatıp eve giderken hastaneye gidiyoruz. Gündüz gelseniz, istediğiniz uzman hekime muayene olsanız, ilacınızı yazdırsanız... Yok, biz gece geliyoruz. Oradaki acil servis hastasına bakan doktoru da taciz ediyor. Bu aciller bizim içindir. Acilleri biz meşgul edersek yarın acil bir kardeşimizin acil olarak kendimizin zor durumda kalmasına neden oluruz."

AK Parti iktidarları döneminde ülkeye kazandırılan hizmetlere de değinen Kafkas, şunları kaydetti:

"Hayatın en zayıf alınında bile 80 yılda yapılandan daha çok iş yapılmıştır. Türkiye'nin 600 ambulansı vardı, simdi 3 bin 600 ambulansımız var. Amasya'da 2002'den önce 3 ambulans vardı. Bu ambulansların marka ve modelleri farklıydı ama bir ortak özellikleri vardı, mazot depoları boştu, lastikleri de kabaktı. 2014'te 16 bin 800 vaka taşımışız. Türkiye'nin geldiği nokta bu. 'Dört tarafımız denizlerle kaplı' derdik, denizle hiç alakamız yoktu. Bugün deniz ambulanslarımız, 4 çeker ambulanslarımız, kar paletli ambulanslarımız var. Kar kürüyen ambulanslarımız var, motosiklet ambulanslarımız var, helikopter ambulanslarımız var, uçak ambulanslarımız var. Çağdaş dünya ülkelerinin birinde bir şey varsa bizim bir tane eksiğimiz yok."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x