Ağaçta yetişen mucize temizleyici: Sabun Cevizi
banner40

banner39

Ağaçta yetişen mucize temizleyici: Sabun Cevizi

12 Ağustos 2014 Salı 10:09

Sabun cevizi doğal bir temizleyici olan saponin maddesi içerir. Özellikle Hindistan ve Nepal’de yetişir

Ağaçta yetişen mucize temizleyici: Sabun Cevizi
Yüzyıllardır Güneydoğu Asya’da ve yıllardır Avrupa ve Amerika’da temizlik ve hijyen amaçlı kullanılmaktadır. Kimyasallar içeren deterjan ve yumuşatıcıların yerine, antialerjenik, antibakteriyel ve antifungal özelliğinden dolayı anneler tarafından tercih edilen sabun cevizi, bilinen en etkili doğal temizleyicidir. Ayurveda’da egzema ve sedef hastalığına karşı kullanılmaktadır.
Sabun cevizini suya koyduğunuzda kabuğu su emer ve suya saponin maddesini verir. Bu sabunlu su çok amaçlı temizleyici olarak kullanılabilir. Örneğin çamaşır yıkamada, yüzey temizleyicisi olarak ve buzdolabınızı silmek için yararlanabilirsiniz. Ayrıca sabun cevizinden doğal şampuan bile yapabilirsiniz.

Temizlik Amaçlı Sabun Cevizi Suyu:

Malzemeler:

7-10 adet sabun cevizi

6 bardak su

Sabun cevizlerini bir tencereye koyun ve üzerine altı bardak su ilave edin. 20 dakika kaynatın. Eğer suyunuz azalırsa, dört bardak su elde etmek için biraz daha sıcak su ilave edin. Soğuduktan sonra süzün ve bir cam kavanoza koyup buzdolabında saklayın. Üzerine sabun cevizi diye etiket yapıştırmayı unutmayın!

Çevre, cilt ve doğa dostu, yüzde yüz doğal, doğada çözülebilir ekolojik ve etkili bir alternatif olan sabun cevizini her yerde rahatlıkla deterjan yerine kullanabilirsiniz. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x